Wednesday, April 25, 2018

Aina paremaks läheb...

Eelmine nädal möödus öökülmadeta ja oli enamasti päikseline. Kohati jälle suisa suvised tuuled. Rattaga sai sõidetud 40 km ja nädalavahetuse kaifisin aias. Vedasin komposti maja taha, tasandasin paraadpeenart, uurisin ninakesi, potistasin taimi ja tegin kolm moldaia toorikut valmis. Nüüd tahavad need natuke seista ja järgmine nädal saab ehk juba istutada. Millised elanikud siis nendel megaminimaastikel olema saavad? Kindlasti mõned mägisibulad, ehk ribake nõmme-liivateed, mõni pisipaju ja ehk saavad ka liivkannid hakkama.
Aias on praegu pööraselt põnev. Ja muidugi vahivad mitu suurt tööd vastu, aga ma mõtlen sellele alles mais.
Aga peenardel ringi vaadates...
On heameel, et mininulud kõik elus ja heas konditsioonis `Kohouts Icebreaker`
Kaheldav jefersoonia paistab ka täiesti häppi olevat
Kui kassil pole poseerimise tuju, siis ta paneb silmad kinni. Pildista kui tahad. Hetk hiljem tõstab pea ja kiikab, kas pilt tehtud või peab veel murumuna mängima. :)
Pisiputk rõõmustab silma. On ikka pisike küll.
Roosa sinilill on sel aastal tagasihoidlik, vahel nad pahandavad ümber istutamise peale.
Seevastu aia põlissinilill tunneb ennast nagu kala vees. Imelik, et sinine värv fotokasse jäi. Tavaliselt ei jää. 

Ja seetõttu näeb sinine priimulapoeg pildil välja selline.
Näsiniin on ikka üks ilus asi. Kas on aru saada, et siit läks üleeile kaks põõsast ära uude kodusse? Tahaks jätta vaid paar tükki ja nad väikesteks puudeks kujundada.
Kiviktaimlas õitseb punane nõmmkann, aga tal on hoopis valged õied ja tegelikult pole ka näha, et õitseb.
Corydalis malkensis on tõeline aare.  Tervitused Taivile! :)
Arendsi kivirik enne õitsemist on lihtsalt väga-väga ilus mätas.
Kivirikud on sel aastal hästi talvitunud
ja sätivad juba õitsema
Kivilapilte veel
ja veel
ja veel
ja veel
ja veel
Härra Tibu on väga metsik (Ahh, ma olen nii metsik, nii metsik!) ja varitseb lambaheina tuti taga. Teda ei ole üldse näha.
Kadaka kingitud imeline lumeroos väljus hiljuti maa seest täies ilus.
Mägi-teeleht õitseb 

Sel nädalal on sombused ilmad, täna sajab suisa vihma. Aga ilmad on hoolimata pilvitusest soojad. Päeval kuni +10, öösiti nullilähedane kuni+5. Hea kevad, kõik edeneb aeglaselt kuid järjepidevalt.








12 comments:

  1. Ilusad nupsikud õitsemas.Praegu on imeline aeg,iga päev uued avastused,nagu esimest korda näeks,kuigi nad on aias juba mitu aastat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, kevadised õitsejad ja kivirikulaadsed on kõik väga hästi talvitunud. Isegi kadunud krookus `Tricolor` on kahe õiega esindatud.

      Delete
  2. Just, igal sammul yllatused, enamasti meeldivad.
    Selline rahulik kevad, ilma kuumalainete ja lumesadude vahel tõmblemiseta, on kõige mõnusam.

    ReplyDelete
  3. Mõnus on jah ja nii mõnigi ninake on ju alles esimest korda, milline üllatus :) Sellepärast ongi varajased sibulikud olulised, et ikka oleks oodata ja üllatuda. Ja eks muudki nutsakud tulevad juba tõesti. Aga ah, need kivirikud. Ma aina rohkem armun. Minu omad on ka hästi talvitunud. Härra Tibu jäi praktiliselt märkamatuks :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, kivirikke on katsetatud niipalju küll, et võib lugeda meie kliimas vastupidavaks liigiks. Isegi vastupidavamaks kui mägisibulad.

      Delete
  4. Minul ongi sel aastal esimene kord kõike avastada, sest varem sel aastaajal eriti seal aias pole viibinud. Ka ei tundnud varem eriti huvi igasuguste taimepostituste vastu, mingil põhjusel on äkki huvitama hakanud :)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, üks tore maailm kuhu annab tükk aega sügavuti minna. :)

      Delete
  5. Su kivila oma kivirikkudega on ikka väga äge!!! Kindlasti teeb palju rõõmu, ma üldse ei kahtle selles. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, ning eriti tore on neid ümber tõsta, millega ma varsti just alustan. :)

      Delete
  6. Kivilad on nii põnevad, põnevad, ja nii ilusad! Ning just kevadel on nad aia kõige dekoratiivsem osa. Ma murran ka pead, kuidas vähemalt osa oma hiid-keldrimäest kivilaks muuta, aga selleks peab kõigepealt laskma sinna küll koormatäie liiva peale vedada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, nad on tõesti põnevad ja kivilate suurim pluss on see, et nad on aastaringselt vaadeldavad, kui muidugi lund pole. Aga keldrimägi...Esimene asi, et peaks selle ala umbrohuvabaks muutma, nii, et ka juuri poleks. Ja kasvusegu peaks olema liiva, mulla ja kiviklibu segu. Pigem oleks kõigepealt vaja kive, mis peaks sinna mäkke paigutama, kindlalt, nii, et neil ka kõndida saab. Ja siis saab hakata vahesid seguga täitma ja taimerahvaga asustama.

      Delete