Wednesday, September 2, 2020

Sügise jalajäljed

...on peenras. Hostade seni suhteliselt kabedad lehed näitavad kulumise märke, paljudel on peal hambajälgi,  esimesi kõdunähtusi jne. Hemsley käoking lõi augustis oma õieooperi lahti ja see on veel külluslikum kui eelmisel aastal. 


Alpikannid õitsevad ning esimesed julgemad krüsanteemid näitavad värve. Adun krüsanteemide kohta järgmist: Kui suvi on kuiv, jääb nende kasv seisma ja pahatihti tabavad esimesed öökülmad neid just õite puhkemisel. Vihmase suve korral on kõik väga hästi. Kui mõtlema hakata, siis polegi olnud sellist aega, kus krüsanteemid oleks augusti lõpus õide läinud. Tervitused Tiile! :)


18.08 August on meil alati padukiire kuu olnud. Vahepeal on olnud viimane meevõtt, eelviimane vurritamine, olid flokside vaatamise sõidud mõni päris floksijaht ja niisama sättimised ja rohimised oma aias lisaks. Vihma pole nüüd oma nädalajagu sadanud, kuid ööd hakkavad hästi tasapisi jahedamaks muutuma. Täna oli öösel õues 7 kraadi, kass magab kangelaslikult väljas, Need mõned nõrkushetked jahedamatel nädalatel ei lähe arvesse. Tuli eilegi, rehitses kasuka ära ja jäi meid sedasi kuidagi hukkamõistvalt silmitsema Te pole ka vahepeal mitte muutunud, ikka vahite oma nõmedaid filme...Persse, ma lä`n minema! Ja isand Tibu kaapis ärritunult voodist verandale tagasi. Moel, mil nagu ainult tema oskab. :)

Tibul tiksub 11 aastaring ja kuigi vanahärral esineb ka hea tuju perioode (lausa armulikke) ning vajaduse korral on kassiisand hurmur ise (kui on tarvis kassimaiust või külmkapist tarretist saada), on ta enamiku ajast umbeväärikas või lihtsalt unine. Bond saab vastu pead...Sina tatikas!...ja meid vaadatakse Psoltõ!. Vastuvõtuajad on ka, kuid selle peab siva ära jagama, sest valel ajal kassi sasimine saab hukkamõistu osaliseks. Vanal elutargal kassil on asjad on hästi paigas.   


                                                                   

Homme on Lapse sünna, aga käisime juba täna ära. Maalt ja kaugelt, teadagi. Mis tett` see tett`.

21.02 Ikka veel täispäike ja mulle tundub, et täna peaks mõnda asja juba kastma. Kuumus kuivatab kiiresti me liivase mullakamara. Tegin eile veidi verandaesist teerada edasi, aga siis said kivid otsa. Jääb veel nn "koera saba". Ma mõtlen sellele homme. 


Täna õhtul on suurem pidusse minek. Päevakoer sai 50. Tänavu on juubelite aasta. Olen kaine autojuht ja suhtun teemasse missioonitundega. Saame koju alles kesköö paiku, olin unustanud kui kottpimedad on augustikuu ööd kui kuud taevas ei ole. Ilus, suur ja hästi korraldatud pidu oli.

23.08 Eile oli viimaste meereostuse jälgede likvideerimine ja see võttis terve pika päeva. Vurrid, sõelad ja ämbrid rändasid sahvrisse, kärjed kuuri. Köögis on jälle ruumi ning kohti kus ei kleebi. Täna teeme algust haltuuraobjekti teise osaga. Auto on mulda täis, kuigipalju mahub taimi ka ja siis vurduu, Piritale istutama.

26.08 Päikselised päevad padukatega pooleks. Selline august. Kevadised taimepojad on kenasti edenenud. Kõige ilusam näsiniin `Golden Treasure`


30.08 Öö oli rahutu. Bond käis millegipärast toas ringi ja näugus. Tõeline Egiptuse Nuhtlus (nagu Mustkaaren ütles). Lõrisesin läbi une ja magasin edasi. Loomakene tuli ja tallas kukil Tõuse ometi üles, vaata mis ma sulle tõin! aga mina arvasin, et Bond on sassi kamminud ja tahab öösel konservi. Nii palju me oma sõbrakesi siis tunnemegi...Pikema vaenamise peale (vaiksed näugatused, vastu seina hüppamine, turjal sõtkumine) sai mul villand. Tõstsin Bondi õue ja magasin edasi. Ega tramburai sellega ei lõppenud, siis tahtis loomake sisse tagasi saada. Pidev koputamine rõduukse klaasile ja näugumine. Kogu üritus algas millalgi kolme paiku ja pool seitse lahkus unemati lõplikult, sest jälle lõhuti ukse taga. Tegin silmad lahti, ohissand!...vaibal voodi ees lebas midagi, mida ei oleks pidanud...panin prillid ette, oiEI! Kohe loksus kõik paika. Öine elevus, ukse taga laamendav Bond Anna mu hiir tagasi kui sa ise ei söö! Minu voodipoole villasel vaibal lebas selili kopsakas hallikõhuline hiirekorjus.Tõstsin helde anni sabapidi üles ja viisin verandale. Bond murdis uksest sisse ja tormas ülepeakaela voodi juurde hiirt otsima, üle voodi paistis paanikas sabaots, mis omaniku kõik sööstud ja uuringud kaasa tegi. Ei ole, kus ta sai, kas tõesti sõi ära? Bond tuli voodi tagant välja ja vaatas mulle uurivalt otsa. Sõid ve ???. Kutsusin ta rõdule ja näitasin hallikõhulise kätte. Oh seda rõõmu! "Eiii, tuppa ei tule sellega!!!" Intsident lõppes magusa kondiragina ja viisipärase soolikakomplektiga verandavaibal. Bond on lihtne mees, sööb pea ka ära.

31.08. Floksidega on meil nüüd kõik hästi. Nädalavahetusel tuli veel 5 tk juurde. Parasjagu on ka hea aeg nende paika sättimiseks. Et ühekõrgused, ühel ajal õitsevad ja kokku sobivad värvid ikka kõrvuti ja virelevad isendid potti kosuma jne. Aiast lahkub enamus astilbesid. Alustasin flokside kokkusobitamist. Värve on. Knjaz Serebrjanõi

Nahodka


Miss Pepper
Bright Eyes

General Petain

Sügisest räägivad ka paisuvad kõrvitsad. Teised olid kenasti kompostihunnikus kosumas, kuid üks pani plehku.

01.08

Vahelduseks ka üks näide sööstaiandusest. (Hommikuti, enne tööd, saab tunnikese oma lemmikhobiga tegeleda.)
Pokumees: "Naine, sul on veel 6 minutit aega, siis pead ära tulema. Ma vaatan täitsa huviga, et mida aias kuue minutiga ära jõuab teha."🙂
Futu: "Ahah, siis ma istutan ühe pojengi."
Trahh, päta, päta, päta, trahh, mürts, soll! ja `Karl Rosenfeld´ oligi uues kohas. 🙂








4 comments: