Sunday, March 2, 2014

Eila veel...

...oli hommikul paljutõotav päiksetõus ja palavad kiired, mis kohrutanud maapinna üsna ruttu pehmeks soojendasid. Vaatepilt oli nii paeluv, et pervo minus enam vastu ei pidanud ja me läksime koos rohima. (Herrajummala, nii kaua pole rohida saanud!) Küll oll` tuu iks hää!:D
Kuna peenar on tihedasti asukaid täis ja iga selline siblimine käib ühtlasi ka inventuuri eest (kes elus, kellel pungad väljas, kelle juurikas tahab muldamist, mis taimed need siin on?, ohhoo, ma ei mäletanudki, et ma su sügisel siia tõstsin, nii ja kes sina oled (nimesilt jälle minema kõndinud) jne. jne., siis muudab see pealtnäha tüütu tegevuse (mõtleks, rohimine!) väga toredaks jahmerdamiseks paljude heaolu nimel.
Kõik oli väga kena kuni toas valju lamenti löönud Härra Tibu (jätsin ta meelega tuppa, et rahus askeldada) õue lasti. Väljavõte tulevikus ilmuvast näpunäidete kogumikust noortele aednikele: " Ja kui te olete koos oma heatujulise kassiga aias, siis peaks seljas olema kergesti pestav õuejope, sest ei tee see lustiline tõbras vahet porisel ega tahedal ilmal ja tuhiseb üle  küürutava selja nii, et muda lendab." Küll oli rõõmu ja kurr-nurre ja tsirkust. Ilmselt on kassirahvalgi õues publiku-seltskonnata igavavõitu.:)
Kuna aeg juba sealmaal, siis tõin ülevalt alla ka sügisel külvatud liiliakastid. Kollane, valge ja roosa martagon olid idanenud, teised mitte. Ilmselt sisaldas muld ka vihmaussimune, sest ühest külvikastist pistis nina välja ühekorraga ca paarkümmend vihmakat, kõik siuksed noored, väledad ja väga roosad. Nii, et kui futud vingerjafoobikud oleksid, siis oleks olnud normaalne, kui ma kasti kus see ja teine virutanuks ja üürates taburetile roninuks. Aga ma ei teinud seda. Vaatasin. Mõistusega võttes on nad väga kasulikud ja õnnistatud on see aed, kus...Aga kastis oli kuidagi kummastav (olgem ausad, ikka täitsa umbrõve oli!:) neid nii palju ühekorraga ühes kohas näha, aga kastist välja rookima ka ei hakanud. Kevadel lähevad kõige täiega aeda. Ma loodan siiralt, et nad liiliasibulaid ei söö. Või peaks liiliabeebid teise kohta pikeerima?
Pühapäeval tuli lumi maha.

4 comments:

  1. jessver kuidas tahaks rohida aga maa on külmunud ja küüned ei hakka taha :D

    ReplyDelete
  2. Aeda tahaks küll, aga rohimisest ma küll puudust ei tunne :)

    ReplyDelete
  3. Eks see varane kevad rohkem seda tähendagi, et vinnutab sedasi kuni aprillini välja ja päris kevad hakkab ikka alles siis. Asi seegi, pole pakast ja lumemägesid vähemalt...Mõni aasta tagasi oli märtsis meetrine lumekiht, mis ei mõelnudki niipea ära sulada. See oli küll õudne.

    ReplyDelete
  4. jaa, kõlab ülimõnusalt just see pervo ja rohimine ja avastamine ja kadunud sildid ja kes kõik välja tulevad ...

    Ma ei saa veel rohida, aga käin otsakesi uudistamas.

    Meil lund ei tulnud.

    ReplyDelete