Monday, April 28, 2014

Kaifkaifkaif...:)

Esimene õielaine on läbi ja krookused viimseni juba sibulataastusrežiimile asunud. Nüüd teevad silmi lahti priimulad. Eelmisel aastal külvasin eesaia istutusalale poest ostetud kõrge priimula seemet, kuid sellest ei tulnud midagi.
Küll aga on mingi muu priimula ennast lausa võluväel üle tagaaia laiali levitanud ja kümnete kaupa tärkab siin ja seal seemikuid. Jumalukene, mis saab minul selle vastu olla...:)
Priimulad on kõik viimase vinna peal, antagu lisaks kevadele ometigi veel veidi sooja vihma.
Kerapriimulate kõige julgematele õisikutele on külm siiski liiga teinud, teistel pole viga.
Rohimise käigus tehtud inventuuri ajal selgus, et talve jooksul on lahkunud nartsiss `Thalia`. Kaeralilled olid mõlemad kenasti alles. Ja lausa ideaalselt näisid olevat talvitunud krüsanteemid.
Hoolimata öökülmadest on liiliad massiliselt maa seest välja trügimas. Julgemad neist on juba 10 cm pikkused. Esimestena väljusid martagonid. Pole ka ime, nemad on ju liiliatest kõige esimesed õitsejad.
Nädalavahetusel istutasin toas olnud martagonitited pottidesse. Tupsukesed, te olete olnud tublid - siiski talvel idaneda(!), aga nüüd on aeg iseseisvamaks muutuda.:)
Eile avanesid esimene tulp, esimene suuremat sorti nartsiss ja topeltõielised kevadmagunad. Epimeediumid rullivad ennast vaikselt lahti. Tore on vaadata kuidas nad seda teevad, sest igaühel on erinev "käekiri".
Eile tegin rohimisega aiale ringi peale, kui vihmad tulevad, on haljasmassi vähem noppida. Heleni soovitatud kahvliga rohimise nipp õigustas ennast 100%.:). Väga nutikas ning täpne vahend kivipragudesse või teiste lillede vahele pugenud võilillede ja naatide väljaurgitsemiseks. Lõikasin veidi ka helmikpööriste vanu lehti vähemaks. Üldiselt oli selline kõva kodutööpäev.
Õhtul plaanisime naabritega grilli teha ning täiesti ootamatult selgus, et grilliaparaat on puhta ribadeks roostetanud.
Uusi alternatiive katsetades selgus, et vana pada koos paksu malmplaadiga on oivalised grillivärgi asendajad. Hea tahtmise korral oleks seal isegi pannkooke saanud küpsetada.:)






7 comments:

  1. on jah kaifkaifkaif...:D aga sellest kahvlist tahaks nüüd rohkem teada, kas tavaline kahvel, see köögi-söögi?

    ReplyDelete
  2. Tavaline, aga tugevamat sorti, selline, mis tagurpidi ei lähe.

    ReplyDelete
  3. Liiliate massilist tärkamist on mina ka täheldanud. Mõned epimeediumid on kohe kohe õide minemas.

    Kahvlinipp on küll hea mõte, mul on mägisibulas mingi tyytu umbrohi, kasutasin suuremat sorti pintsette välja urgitsemiseks.

    ReplyDelete
  4. Jah, just selliste peenemate kohtade peal nagu kiviktaimla jne. on kaffel uskumatult tõhus tööriist.:)

    ReplyDelete
  5. Ma kasutan kiviktaimlas mägisibulate vahel urgitsemiseks juba aastaid köögi-sööginuga. Sellist tavalist lapikut ja teritamata. Töötab ka väga hästi. Lisaks hea võilillede juurimisel murust (mitte et ma seda väga teeks, aga mõne koha pealt).

    ReplyDelete
  6. Käid aias kui uimas, pisut rohkem kui kaif. Aga seda ei pea enam küürakil tegema. Meil õitsevad juba esimesed puud ja põõsad.
    Rohin vanaaegse pikkade harudega kahvli ja kööginoaga ammu, parimad vahendid, arstide kõiksugu pintsetid, millele ma nimegi ei oska anda, on ka kuldaväärt abimehed.

    ReplyDelete
  7. Mina nii rohin kui pikeerin kahvliga, juba vanaema käest omandatud nipp

    ReplyDelete