Monday, April 21, 2014

Kui sõnavõtud harvaks jäävad...

...siis tähendab see seda, et mujal on nii sigapalju tegemist, et kirjutada pole aega.
Reedel kaifisin vaba päeva. Kuna Randveremaalt oli vaja ära tuua mõned eluvajalikud lillesibulad, siis nagu valikuid eriti polnud. Suure Reede hommik oli selliseks sõiduks täiesti mõistlik aeg, sest korralikud kodanikud nautisid veel kodus hommikukohvi ja autosid oli teedel hõredalt.
Kuna meie aiad on erinevate liigieelistustega, siis arvasin, et pääsen suhteliselt kergelt tulema ja hamsterdamiseks ei lähe, aga nii lihtsameelne maksa kunagi olla.:)
Need olid tundmatud kivirikud, mille otsa ma komistasin. Tundmatu - see on huvitav! Ja eriti lootusetu seis tekkib siis kui on tegu mätastega...sest mättad on võrratud!:)
Noh ja sooiirisest, miniastilbest ja veel ühest epimeediumist ei suutnud ka ära öelda. (tahtejõud lihtsalt kaob kuskile...:)
Kodus panin kõik pottidesse, istutasin ka uued väärtuslikud sibulad ( lilium tsingtauense ja teised) maha ning alustasin alpiala umbrohujuurikatest puhtaks rookimisega. See on väga aeglane töö ja ilmselt ei saa ma enne maikuud sinna veel midagi istutada.
Rassimise ajal tulid kutsikad jälle kaasa elama, aga seekord oli fotokas kivi peal valmis.:)
Laupäeva hommikupoolik kulus majapidamise peale ja pärastlõunast rehepapitama nagu ikka. Pühapäeval oli mesilamaa sõit. Mummid olid kõik alles ja ülihästi talvitunud. Ülejäänu oleneb nüüd juba mesinikust...
Aga nüüd natuke pildimaterjali ka:
Näsiniinevõsa taga on kaks põnevil kutsikat.
Sügisel Sibullilledest liiliaid ostes leidsin liiliate kõrval kotis veel ühte ja teist ning olen Magdele väga tänulik. Krookused näitasid õisi ja on väga kaunid, tulbid ootavad soojemat.
Crocus flavus ssp. flavus

Narmaline linnupiim on sel aastal kuidagi eriti tugeva õiega. Kas soe tali meeldis?
Helle õrnad ülased sattusid sügisel sinilillede kõrvale ja hämmastav kui ühte värvi nad on. Aga siin ta on - Väga siniste lillede kaitseala:
Maadjas litterhein on mätas ja seega võrratu:) :
Väga ilus valge krookus `White Triumph`
Ja nüüd oleks vaja nimeabi. Ja tänud taimetarkadele.:) Number 1. on talbjas kivirik (saxifraga cuneifolia)

Ja veel mõned nimeabi küsimised:
Number 2.

Number 3. Sax. paniculata?
Number 4. sedum obtusifolium var. listoniae
Number 5 on iiri kivirik (Saxifraga andrewsii).
Number 6. Palju kordi suurem kui linnakivirik, kellega ta väliselt sarnane on.
Number 7. Sax. crustata.

3 comments:

  1. nojah, nüüd ju suur suvi, aega siis veel sõna võtta või midagi :D mina kui kodune penskar imbun hommikul õue ja rooman õhtul tagasi, kuidagimoodi kohmitsen öösöögi ka valmis ja ongi öö, mõnus :D
    PS: see naiivne usk mitte seekord hamsterdada on kuidagi nii armas :D

    ReplyDelete
  2. interneeduses valitseb vaikus jah, kõik on õues :)

    ReplyDelete
  3. nii ongi.Tegin kolmepäevase arvutipausi, oli päris mõnus. Nii ilusaid kevadpühi ei mäletagi. Määramisel minust abi pole :(
    pilte imetlen küll :)

    ReplyDelete