Wednesday, April 2, 2014

Külm hommik

Miinus 8,5. Tegelikult on see täiesti normaalne aprillialguse temperatuur ning protestiks põhjust ei ole. Lund sadas meil ka eile natuke, aga see oli umbes selline lumi, et palun vabandust, ma sulan kohe ära, näe, olengi juba vesi. Ja vett on meil peenardel vägagi vaja.:)
Taimevahetus käib metsiku vaardiga. Eile tulid imekaunis ämblikõieline päevaliilia, punased tammed ning ribake karvast soldanelli.
Uurisime ka taimeninakesi, kuid mingi pildi saamiseks on neid siiski veel liiga vähe väljas. Erilist rõõmu teevad varajase õitseajaga mägitaimed ja igasugused pisikribalad, kellel juba õienupud peal ja peale krookusi peaks nemad teatepulga üle võtma. Enamus krookusi ilmutas juba väsimuse tundemärke. Võrkiirised paistsid seevastu veel üsna värsked olevat.
Ma ei teagi kas seda on blogis sünnis kirjutada, aga mulle meeldib hirmsasti vaadata kuidas naabrinaine koju tuleb, oma väliukse lahti teeb ja mis siis edasi saab. Stsenaarium on alati sama.
Naabri kass Artur on elukogenud ja loivab (nii kiiresti kui seda on võimalik üldse väärikust kaotamata teha) kaevuni, hüppab üles ja vaatab edasist kinu ohutust kohast. Enne veel kui uks avaneda jõuab, paiskub uksepraost  välja palju roosat ja valget energiat, ning see kogum teeb metsikuid tiire ümber naabrinaise, ümber õue ja kui sünkroonjooks natuke kiirust kaotab, siis on võimalik eristada palju väikesi jalgu ja seda, et tegu on kahe tegelasega...võimalik, et multifilmist või kuskilt. Meie kassid panevad pea alla ja vaatavad teiste lõbu põlevisilmi pealt, endil sabad nagu pürstid püsti ja kohevil. No mis poosetamine see olgu, ise vanad kassid juba, kas pole varem kutsikaid näinud või?:)

6 comments:

  1. Sul seal tõesti jahedavõitu hommik, meil -2 vaid ja mingist maa niisutamisest ka pole juttugi, peotäis penoplastipuru eile anti, samas pole mul vell kõik krookused õitsemagi hakanud ja võrkiirised ka mitte, liiati siis, et oleks kellele teatepulka edasi anda. Eesti ilm on kõige suurem ime ja sellel väiksel maalapil saavad aednikud suurema kogemuse kui mõnes maailmajaos kokku :D

    ReplyDelete
  2. Noneh:)...Eesti on parim koht alpitaimede kasvatamiseks, sest kliima on meil siin täiesti sobilikult kuratlik.:)

    ReplyDelete
  3. Meil -4,1, maa kahutanud ja autoaknad jääs. Auto, kuram, enam garaazi ei mahu, sest see on taimede tühje pappkaste täis, neid läheb varsti hädasti vaja.
    Kutsikavaatepilt on kindlasti vahva :)

    ReplyDelete
  4. Meil oli pisut soojem, vaid -6,5C, aga lumi on maas ja õied jääs. Neile kevadistele ei tee see küll midagi, sulavad ja säravad edasi.
    Sa oled siis oma vaatlustega nagu tüüpiline külatädi :D, :D. Muidugi on huvitav üle aia kaeda ja toredusi edastada :D
    Kui saad mahti, võiksid täpsemalt kirjeldada selle rabarbri-sibulatšatni valmistamist.

    ReplyDelete
  5. Nujah, eks meil ongi siin nagu külatänav.:)

    ReplyDelete