Monday, April 7, 2014

Mõnikord

Mõnikord möödub nädal nagu kahurikuul ja pühapäevast pühapäevani kestaks justnagu kaks sekundit. Aga kui vaikselt tagasi kerida, siis hakkab üht-teist ikka kangastuma ka.:)
Esmaspäeval tuli ports taimi ja ma istutasin pimedani. Teisipäeval oli teater. Kolmapäeval oli lihtsalt hea päev taimejuttudega ja natuke lillevahetust ka. Neljapäeval oli keeletund, sõit maale ja lõunapausi ajal ostsin Ülemistest valge raamiga täispikkuses peegli (sest see oli elutähtis:) ning reedel konverents. Laupäeval rajasin kaks ruutmeetrit vaadet kruusa, kahe murulaugu ja kolme smaragdiga (vabandust, `Smaragdiga`). Ilujanuüritus sai seoses kruusa lõppemisega otsa, kuid esmamulje on jämedat jorisevat rahulolu tekitav.:) Kahe maja vaheline endine ehitusmaterjali panipaik ja mulla poolest aher maalapp on seni kasutuseta olnud. See on nüüd ainus koht aias, kus suurematel pindadel saab tulevikus peenrakilet ja multši kasutatud. Kuskil sellel maalapil saab olema ka väike (või veidi suurem) kivikõrgendik alpitaimedega ja loomulikult kasutan juhust paari sordi tüümiani sellele platsile "lahti laskmiseks", sest peenardes pole selleks kunagi piisavalt ruumi olnud. Ninaloendusel avastasin, et valge scilla lööb kohe õied lahti, et laugud tunnistavad talve lõppenuks ja et mul on liiliapeenras ka suur püvilill täitsa olemas. Eks näis, kas ta sel aastal suvatseb õitseda...
Puispojeng on talvel külma saanud. Enamik ladvapungi on mustad, kuigi selle talve külmarekord oli kõigest miinus 24. Kaks ööd on nüüd plussis olnud, kuid päeval puhub kõle tuul ja seoses vihmapilvedega pole ka sooja päikest. Vahetasime eile talverehvid suverehvide vastu ümber.

6 comments:

  1. ei saa mina ka aru kuhu see aeg, mis kahe pühapäeva vahele jääb kaob, Sina oled vähemalt tegus olnud :)aga mina olei eelmisel nädalal palju aias ja siis kaob ka aeg uskumatult kiiresti, palju kiiremini kui tahaks, vahel tahaks lausa, et seisma jääks :D

    ReplyDelete
  2. Aeg kaob, rõõmud jäävad :) Nii tore on ikka ja jälle lugeda, et aiaspurt on tuurid üles kerinud kõigi saamiste ja vahetustega.
    Ma jagaksin pool päikest Sulle, kui keegi vihmapilve servakese siiapoole saadaks :D

    ReplyDelete
  3. Tänan.:) Aga tavaline paadunud aedniku ajakajastus - ikka, mis meelel, see keelel.:)

    ReplyDelete
  4. Küll saadaks, Muhedik, aga vihm pole see päris õige vihm veel, pigem nagu niisuti. Ja tööd ei lasknud eile õues teha, sest koos tuulega olid nad täitsa jäledad.:)

    ReplyDelete
  5. Ninaloendus tekitab alati rõõmsat ootusärevust, nagu avaks kingitusi:)
    Kui puupojengil mõnipung lume vm põhu alla jäi, eks ta siis ajab uued võrsed. Nagu kämmalvaher, elulõng, valge vaher vm lumepiirini kylmuv puu v taim.

    ReplyDelete