Friday, April 25, 2014

Tüüpiline...

Mitte, et see nüüd mingi iroonia oleks või, aga nii pagana tüüpiline on, et kui aprillis või mais laseb ilmataat armuliselt ehk mõned päevad ka SOOJA päikese käes kikerdada, siis ei lähe nädalatki kui tuleb öösel miinus 6,5 nagu eile hommikul sündis.
Härmas liilianupsud ja kõlisevad kõiksamusedki...ning päeval jälle lauspäike nagu poleks midagi juhtunud.
Aga sellest ei tahtnud ma rääkida.
Hoopis uustulnukatest.:)
Kohale jõudis Aiasõbra kauni kuldkinga taim, peoga põnevaid anemoone `Mr. Fokker` ja veel üht-koma teist. Nagu jõuluvana oleks käinud.:)
Istutasin kauni kuldkinga eelmise sügisel tulnud kuldkinga kõrvale. Oli ilus pisike tugeva juurega taim. Mul kiiret pole, las edeneb ja kohaneb. Põhiline, et pidama jääb. Nüüd olengi viimastel öödel ämbriga katma pidanud, sest öökülmad ei hüüa tulles.
Asja käigus sai uuritud, et kas eelmine kuldking ikka elas talve üle. Elas küll, pung oli mullapinna all täitsa olemas.
Samas leidsin ka hea kodu oma aedhortensiale, kellega meil juba kolm suve kuidagi ei klemmi. Olen isegi mõelnud, et äkki on sellel kohal veesoon. Sest nägin nüüd milline "elukas" oli kasvanud me kidurast mustast leedrist Randveremaal. Meil ta ainult roomas ja külmus iga talv kännuni. Kui koht tühjaks jäi, siis istutasin sinna aedhortensia, too aga ei pidanud ennast sugugi paremini ülal. Samas ei laiene kidurus näiteks püsikutele, sest kullerkupud ja epimeediumid selles areaalis on alati head välja näinud.
Täna hommikul öökülma miinus 6,8.


3 comments:

  1. oi, minu jõuluvana on järgmise nädal a alguses, ilus kuulda, et kuldking oli heas konditsioonis, neile ma panustasin el aastal eriti, tänase varahommiku magasin maha, öösel 3 paiku oli -2, eile hommikul -5, no võib siis arvata, et ka täna. kasvagu nad sul hästi, need mis tulid :D

    ReplyDelete
  2. Päris karm värk, meil oli eile 0
    kraadi ja täna -0,5
    Aga aiainimese elu on suvi läbi üks suur pidu, üle päeva justkui sünnipäev ja iga kolme päeva tagant jõuluvana külaskäik :D

    ReplyDelete
  3. Nägin ka esimesed öökülma kahjud ära. Polegi ammu juhtunud.
    Aprillis on alati üks nädal, kuum ja lõunamaine, nii et see, mis hiljem tuleb on korraks õõvastavalt külm.
    Siis jälle harjub ära.

    ReplyDelete