Monday, April 7, 2014

Uduvihm, mis kasvatab ninakesi.

Wuhisesin peale tööd kohe aeda, et oma silmaga järgi vaadata kas kuuldused massiliselt mullast väljuvatest taimedest vastavad ikka tõele.:) No oli tõsi küll. Öösel pihta hakanud uduvihm oli sõna otseses mõttes imet teinud. Kohtusin oma ainsamate fritillaariatega, kõik kolm olid kenasti hakkamas. Kevadmagun ärgitas juba, lihtõielisest veel märki polnud. `Mulgi Valge` ninaotsa nägin, kevadine emajuur on elus, litterheinad ja mägi- teeleht hakkavad kohe õitsema, valge äärega tulbilehe leidsin, idahüatsindid on ka täitsa tulemas, lihtsalt hiljem. Epimeediumidel on elu sees ja kullerkupud tärkavad...ainult, et sildimajandusega on nutune. Pooltel taimedel pole üldse silte või on need peenra teise otsa kablutanud. Mullast ilmub muudkui loendamatuid tundmatu välimusega pealseid, millest mul õrna aimugi pole.:)
Eks aja edenedes ja nimekirjas järge ajades saab nimesildid uuesti paika, kuid probleem vihjab sellele, et
pean hakkama toeks ka teist süsteemi kasutama. Kõige kindlam sildimajanduse duubeldaja oli siiski vana hea a la "paraadpeenar, kivikressi ja kaderohu vahel", mis nimekirjas üsna tobe välja näeb ja mille ma aia edenemise käigus unarusse olen jätnud. Näib, et asjata.:)

4 comments:

  1. Keegi võttis mu soove kuulda ja lõunast peale sibiseb siingi. Silmaga eriti ei näe, aga lühikese ajaga leotab selja läbi :) Rõõm!

    ReplyDelete
  2. ja sibistamisest on saanud vahelduva intensiivsusega vihm, topeltrõõm :D, silidimajandusega on minul täpselt samad lood ja kui ma ikka leian eelmise aasta Trilliumi sildi jasmiinipõõsast, siis kuni taime tärkamiseni ei tohi teatud aia piirkonnas isegi hingata, peenrasse astumisest rääkimata aga sügiseks on jälle kõik paigas :D

    ReplyDelete
  3. Kirjutisest aimab kevade hõngu ja aedniku elevust! :-P Tore!

    ReplyDelete