Tuesday, July 28, 2015

Pohmelus peale nädalavahetuse lillerallit.

Vaikselt hakkab klaaruma, et päris hästi on. Eilse inventuuri ajal selgus, et mingeid metsikult suuri taimi või puid-põõsaid (pöök, hiidelupuud, mangroovipojad) ma lilleralliuimas koju tassinud ei ole. On hingesoojendav bukett imeliste iiriste risoome, lõhnava pisipaju Salix hylematica pistoks ja veel mõned pistoksad ja seemned (sealhulgas kahelehise jefersoonia omad, tamtidi-tam:), siis jäänelgi poeg, tõmmu kellukas Elisabeth Oliveri poeg, kolm  väga väärtuslikku madala turkmeeni tulbi sibulat, laugud, külapriimulad, mis võivad olla huvitavat värvi, Acanthus hungaricus, kauatahetud priimula `Francesca` ja...hmh...absoluutselt mõistlikus koguses mägisibulaid.:)
Pisut olen ruumi ka juurde saanud, sest mõned taimed leidsid endale uue kodu ja head kasvamaminekut neile. Tühikud valgusid loomulikult kohe täis, plumps!
Alpikalju sellisel kujul siiski jätkuda ei saa ja tahab äärtest lahti võtmist ning natuke ümber tegemist.
Tegelen sellega esimesel võimalusel.



8 comments:

  1. Arutled küll nagu kõige kainem inimene:) Aga ihaldatu kättesaamine paneb küll käed värisema kui viimasel alkohoolikul :D

    ReplyDelete
  2. See on täitsa huvitav nähtus, et sellistel taimerallidel kaob mõistus nagu niuhti ja alles hiljem siis selgub, et kui hullusti :) Sulle vast lihtsalt ei jäänud neid väga suuri kusagil ette, muidu oleks koju toonud küll :P

    ReplyDelete
  3. Võib ju vabalt veel rallida - talv alles mägede taga, küll jõuab istutada, vangerdada ja kui väga vaja, siis ka millestki lahti saada. Pealegi, mis täna tehtud (loe: koju tassitud), see homme hooleta ja ära viska tänasida toimetusi homse varna (loe: too täna koju ära).

    ReplyDelete
  4. Oh, neid rallisid tuleb veel, aga sügise poole on lihtsam - täis kasvanud aed paneb piirid. Kevadel ja suvel on keerulisem.:)
    Aga suured on mul enamikus ära nähtud...nu malve võiks ju olla. Puhtalt tee pärast, see oli ikka tõesti jumalik värv.:)

    ReplyDelete
  5. Khmm, kas mitte ühes postituses mägisibulatele piirang peale ei saanud pandud? Aga ma mõistan, mõistan-mõistan!

    ReplyDelete
  6. Nujaa, eelmises postituses oli see kõrra kirjas küll, jah. Eks ilusamad olen nüüd juba ka olemas, muidugi võtan aja maha.:)

    ReplyDelete
  7. küll on hea, kui mitte miski käsi värisema ei pane :), aga sellegipoolest on saadana seinaäär jälle potsikuid täis, õnneks seekord roose või kibuvitsu.

    ReplyDelete
  8. Mägisibulad on aia kalliskivid. Kui roose ja jasmiine peab piirama, siis mägisibulad las tulevad ja kasvavad!

    ReplyDelete