Sunday, March 13, 2016

Nädalavahetuse algus väegade kevadene.

Sattusime reedese seikluse raames korraks pankranniku äärde. Oipergel, millist nõiduslikku värvi oli Aa kandis meri, mis üle paekalda ääre tee peale paistis. See oli suisa lõunamerede ere türkiissinine või aquamariinsinine, võttis pahviks. Köögikatal loksub meri lävepaku taga, kas on sellist värvi merd mõnikord juhtunud ka pildi peale saama? Kuna kiirustasime kokkulepitud ajaks kohale, siis polnud kahjuks aega peatuda ja pilti teha. Ja kas oleks see värv just sellisena jäädvustunud?
No ja muidugi päike!:) Nii kui Tallinnast välja saime, hakkas ilm ilusaks minema. Tekkis kangesti kahtlane tunne, et võibolla mujal ongi kogu aeg sellised ilmad, lumikellukesed ja vähe lund (nagu väljade peal näha oli). Selja taga tumesinetasid Harjumaa tumedad taevad.
Pärast selgus, et kahtlused ei vastanud tõele ja et ka Sakus oli reedel päikest olnud.:)
Laupäev oli imeline - pilvitu taevas juba hommikust peale, õues oleva mesitaru katuselt lausa sorises lumesulavett. Hea. :) Lausa suurepärane, kui NII silmanähtavalt sulab.:) Sellistel imekaunitel päevadel märtsi keskel tuleb vastupandamatu isu aiapoodi minna. Pole minagi mingi erand. Poes oli palju igasuguseid kotijuurikaid. Mõni rändas korvi ka. Midagi üüratult erilist küll mitte, kuid paar huvitavat värvi floksi (ikka punaseid ja siniseid), valge delfiinium ning pojeng Bartzella. Olgu siis selline katsetus sel kevadel.
Toapeenra kurgid on juba üleval, redised ka.:)


8 comments:

  1. Päikest antakse meile üle päeva. Ja ööd on ikka külmad, tänane päev samuti.
    Hea, et minu näppudesse ükski juurikas ega tutsakas veel kleepunud pole.

    ReplyDelete
  2. Mul pole vaja aiapoodi minnagi, mul on terve saunaruum juurikapakke täis, täitsa ise tulid :) . Aga ma loodan neist ikka enamuse maha müüa.

    ReplyDelete
  3. Minu poejuurikana ostetud 'Bartzella'st sai ühe suvega nii tubli taim, et teisel kevadel oli juba kolm õit! Ühe sinise floksi olen ka ostnud kord pakikesena poest ja see on selline kummaline taim, et ta pole veel kordagi õitsenud - kasvatab kogu suve varsi ja lehti ja nood kasvavad mulle rinnuni, kuid ei ühtegi õit. See aasta viskan peenrast välja.
    Türkiissinised mered vaatasin laupäeval täpselt samas kohas üle!

    ReplyDelete
  4. Muutkui vaatan ja loen blogidest, et taimed pottides tärkavad. Nii tekib vitamiini puudus! Ilmeselt homme võtan end kokku ja teen köögi lauale kressi külvi. Homme.

    ReplyDelete
  5. Meil pole mitu päeva sorinal sulamist olnud ja praegu sajab laia, laia lund, sellist mida ikka esimeseks lumeks oodatakse. eile öeldi, et nädala pärast algab kevad ! Ma lausa ehmatasin, et kas tõesti juba :D

    ReplyDelete
  6. sorinal sulavad mesitarude katused on ülitore :)
    Igal võimalikul hetkel tuleb rõõmu tunda :)

    ReplyDelete
  7. Juba käes, hooaeg avatud :)
    Meie kandis on jõgedel kaaned pealt läind. Lumikellukesi yhel ja teisel on, minu omad aga veel paksu lume all.
    Olen ka siiski 1 juurika juba ostnud, aedkanna sordi :)

    ReplyDelete
  8. Kui me õega kuue-seitsmeaastaselt kolimisauto kastist merd silmasime, siis oli see vähemalt sama ahvatlev. Kolisime Jõhvisse ja ei osanud ette kujutadagi, et mere äärde tohtis tavainimene põhjarannikul minna vaid vähestes valitud kohtades ja piiratud aja jooksul. Veel hoopis hiljem hämarduval õhtul Klooga rannas tehti ühemõtteliselt selgeks, et ujumine sel ülipopulaarsel suvitusalal oli lubatud vaid päevavalgel. Olid ajad!

    ReplyDelete