Saturday, September 24, 2016

Reviirid, ehk ootamatu kohtumine hea sõbra aias.

Kena sügispäev, päike soojendab mõnusalt. Tuulekesel pole ka väga viga, päris mahe teine. Seda on osanud hinnata Bond, kes kasvuhoone nurga taga päiksest naudib. Üle aia ronib naabrite vanahärra Pätu, kel parajasti midagi targemat teha ei ole ja näeb musti kõrvu rohu seest paistmas. Ohoo,  sõber Tibu, lähen vaatan ka mis ta teeb seal. Pätu seab sammud tiidsalt sõbra suunas. Sahina peale tõstab kõrvade omanik pea, teeb kollased silmad lahti, tõuseb kogu oma süsimustas olemuses valvsalt istuma. Ja see ei ole mitte Tibu. Iik! Ilmselgelt ei pea Pätu Bondi mingiks eriti toredaks poisiks. Ta seisatab ning näib sügavas kimbatuses olevat. Mida ma teen, appi, ma pean ju nüüd kuidagi siit minema saama nii, et ma SEDA endale turja ei saa.
Bond istub liikumatult, sabaots ka ei liigu, aga silmad on väga kollased ja pilukil. (Bondi vaadates meenub stseen vanast kauboifilmist: Clint Eastwood, käsi püstolikabuuril ja kustuv sigarillo hambus, sekund enne saatuslikku lasku...)
Pätu paneb sammuks tõstetud käpa tagasi rohtu, teisega juba taganeb. Aegluubis nagu kameeleon. Kuda kuradimoodi ma siin nüüd ümber keeran...proovin tasakesi, kiiret ei ole, selga pöörata ei tohi, siis ta kohe tuleb...
Pätu sooritab kunstipärase tagurduse koos ümberpööramisega nii, et selg kordagi ilma pilgukaitseta ei jää ning taandub nüüd juba jõudsalt aia poole. Huh, õnneks läks!:) Pätu hüppab aiale ja silmitseb sealt nüüd juba üsna julgelt Bondi. Silub kasukat, laseb pulsil rahuneda. Bond lõdvestub ka, laskub uuesti kõhuli ja vaatab mida naabrimees veel teeb. Midagi ei tee, läheb ära oma poolele. Igav. Bond jääb magama.
Huvitav on see kasside seltsielu. Samas olen näinud Pätut julgelt koos Tibuga aias kõndimas, kuid üksi, siis vist ei tohi või.:)
Ja hoolimata Bondi halvast mainest annab Tibu Bondile ikka veel mõnikord üle kaela nagu tatikale. Kui ühe korra, siis Bond laseb sellel sündida, viskab veel rahumeelselt Tibu ette pikali ka. Mina tunnistan, et sina oled boss, vanem ja targem jne. Need on kombed. Nii ilmselt peab. Aga kui Tibu laseb ülbusel endas pead tõsta ja Bondile tuult alla läheb tegema (et kui boss olen, siis teen mis tahan), siis selgitab Bond paari valusa võttega, et nii ei ole ilus. Tibu lausa käuksatab. Ja siis on jälle rahu majas, Tibu lakub sassis kasukat ja Bond lesib ta nina all kõhtu näidates. Sina oled boss. (Aga võiksid väärikam olla).

3 comments:

  1. Kasside seltsielu on sama mõistetamatu nagu suur ja tume kosmos :D

    ReplyDelete
  2. Hämmastav, kuidas neil mingid omad arusaamad on, kes mida ja kuipalju võib :-D

    ReplyDelete
  3. See etikett hämmastab mind tegelikult ka. Loogiliselt mõeldes, et miks selline kombestik? Ilmselt on kiskjad sellepärast ettevaatlikud kaklusse viskuma, et neil on relvad (hambad, küüned) ja relvi rumalasti kasutades saavad mõlemad viga. Samas ka see, et miks peaks ühepere loomad kaklema? Jälle ressursi raiskamine. Endine külakakleja Bond ilmselt hoomab, et rahus on parem.

    ReplyDelete