Sunday, January 22, 2017

Juba nagu oleks küll...

Kaks päeva on olnud luksuslikult palju valgust. Mitte et midagi erilist teekski, aga niisama vaikselt on kaifkaifkaif. Tõsi, eile käisime kambaga metsas kevadet otsimas. See päike ju isegi soojendab juba.:)
Päike on ere ja soe. Viimased ööd olid safiirsinise taeva ja hiilgava kuusirbiga. Lumeolud on nullilähedased, külma -2 kuni -5 ja maa suhteliselt külmunud. Igatahes sukeldusin täna konkusse ja otsisin sealt välja varjutuskanga, sest on aeg. Katsin kanada kuused ära, et poleks üllatusi. Kui nii edasi läheb, saab juba varsti õunapuid pookida. Mul on plaan meie Talvenaudingule paar oksa ilma nimeta megahäid õunasorte külge kruvida. Umbes kolmandat aastat juba, aga ehk seekord saab teoks. Otsisin isegi pookimisnoa välja.
Hilissügiseste mullatööde kohas olid hirmuäratavad mullakerked. Ca 10 cm kõrgused külmunud mullapiigid jäises õhus. Visuaalne hoiatus aednikule - ära tuhni peale septembrikuud mullas, pinnas jääb kohevile ja laseb külma sisse. Õnneks pole sinna midagi istutatud.
Uute taimede osas erilisi kiusatusi peale avastamisjärgus floksimaailma ei ole. Paar hostat võiks ju olla (nimesid nimetamata, aga needki on teada). Mõni minipuuke ehk ka. Uus kevad tuleb huvitav. Tärkavad kõik uued ja põnevad sibullilled, eriti mininartsissid, suvel näitavad ehk eelmise aasta hostad juba oma õiget nägu ja augustis alustavad uued floksid. Pojenge ju vahetas tark tüdruk ka oma väiksesse aeda...Jaa, nüüd meenus, et täitsa mitmes kohas on neid. Kitsas saab olema, aga olgem ausad, ilma paari ilusa roosa pojengita pole tegelikult ikka ka mingit elu.:)
Mägisibulasuvi tuleb juba kolmas. Mulle meeldib, et ka pööraseimad neist on üsna tagasihoidliku kasvukiirusega.
Siberi iiristele on antud uues kasvukohas uus võimalus. Saab näha...
Ohjah, kaks kuud veel. Niheleda, eksole.:)
Homme on vaibavabriku päev.


10 comments:

  1. Meil küll täna pilves ilm,ei mingit päikest ega kevadetunnet!

    ReplyDelete
  2. Meil ka kohati pinnas mängib, aga ma ei toimetanud seal sügisel, ikka millalgi augustis-septembris.

    Nihelemine on kümnesse :D nii ta on.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noneh, äärepealt oleks isegi seemnepoodi läinud, aga kurgikasvatuseks on veel vara. Isegi toas on vara.:)

      Delete
  3. kaks kuud nihelemist onveel optimistlikult öeldud, kaldun kartma, et nihelete veel kolm kuud :) Ei, ma ei ole tujurikkuja :P

    ReplyDelete
  4. Aprill võib olla tõesti teinekord üsna julm, aga väikseid sööste teha juba saab, tamtidi-tam...:)

    ReplyDelete
  5. Pojenge on ka väiksemaid, kääbuseid. Ma isiklikult pojengide osas üritan just suuremaid välja valida

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul oli teatud nostalgia niisuguse tiheda beebiroosa õiega pojengi suhtes. Ei kõrgusest pole õrna aimugi, ikka suur, ma arvan.

      Delete
  6. Põhjarannikul oli tõesti ilus päikseline nädalavahetus. Mina jalutasin botaanikaaias jälle. Talvel on hea- saab niisama sisse. Suvel aga nöögivad seal.
    Oleks ma maal olnud, oleks talikülve teinud. No järgmine kord siis.
    Kas me hostasid tellime kevadel? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahnii, ma ei teadnudki, et talvel piletit pole. Meil on ju piletiga, mitte nagu Tartus.:) Jah, tellime, ilmselt põhja- ja lõunamaalased eraldi. Logistika on nii mugavam. Kirjutan kui asjaks läheb.

      Delete
  7. Nädalavahetus oli tõesti mõnna ja oh,kuidas tahaks juba õues midagi teha. Mul hakkab sellest arvuti taga istumisest trauma tekkima.

    ReplyDelete