Thursday, April 20, 2017

Külma nahka läinud nädal

Pühapäeva öösel miinus 8 (ülakorruse kraadiklaas)  kuni -10 (alakorruse kraadiklaas). Keskmiselt  -9 ja lumi ka maas. Päiksetõusust alates hakkas küll soojemaks minema, kuid kaua see päike ei paistnud. Tuli uus lumepilv ja hakkas paksu lund sadama.
Päike tuli siis välja kui kogu see lumi oli maha sadanud ja seda oli palju. Kuum päike sulatas lume lõunaks ära. Ööseks lubatakse jälle külma ja kõik hakkab otsast peale.
Ja ongi selline nädal olnud, öösel ikka -9, -8, -9, täna -9 ja päeval kuni pluss 8. Külm närutab, vinnutab ja pidurdab. Õnneks ei ole priimulad veel jõudnud alustada. Teised kannatavad välja. Aiaringkäiku pole kahel viimasel päeval teinud, sest pole midagi uut vaadata, kõik seisab paigal.
Vaatan vahel FB foorumit "Plants For Cold Climate" ja mõtlen, et wtf, neil seal muudkui rohelus ja suured lopsakad taimed, õied, paradiis, mis külm kliima!?! Meil näeb aed selline mai lõpus või juuni alguses välja. Neil peaks selle saidi nimi "Plants For Golden Climate" olema.:)
Noppisin täna varahommikul parkimisplatsilt üles kuus väikest külmunud päikest - paiselehed. Toas vaasis sulasid need üles ja hakkasid lõhnama. MidagiGI.
Ega kevad muidugi kuskile ei kao, ta lihtsalt viibib...

8 comments:

  1. Teol on seal ikka väga karm kliima. Meie külmarekord oli täna öösel absoluutselt selge taevaga koidu ajal korraks -4,2. Natuke igavaks kisub jah see seisak aga teisalt, mulle meeldib, jaksan ka atra seada ja kui nüüd läheb, siis pauguga ja kõik korraga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Päevad pole vennad, öösel oli suht soe vihm ja täna juba lai päike taevas.:)

      Delete
  2. Täna just mõtlesin, et Eestimaa on täitsa kena koht elamiseks. Kui ainult NATUKENE soojem oleks, siis oleks see lausa paradiis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tjaah, päikselistel päevadel pole väga vigagi, aga öösel tuleb Urr.

      Delete
  3. Soojad sokid ja läki-läki pähe. Või parem püsi toas ja tee ... ei mina tea, mida nii suures kevade ootuses enam teha saab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohjah, mis seal ikka, läksin raamatukokku ja võtsin veel 5 kg. Enne hooaega veel jõuab.:)

      Delete
  4. Kui see pole kevade raiskuminek, siis mis see on???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ta raisku lähe, venib jaanini välja, muud midagi.:)

      Delete