Sunday, April 23, 2017

Sinilillene ja metstulbine.

Kuigi sinililled õitsevad metsas juba kuu algusest, siis aias läksid nad alles eile julgesti lahti. Eks oma osa ole ka poolvarjulisel kasvukohal kuid külmad hallaööd pidurdasid oluliselt kõigi taimede arengut. Isegi lõokannused on peale ilmade soojemaks minekut ettevaatlikud.
Metstulpide arengut pole külm seganud, ilmselt on nad oma kodumaal kõigega harjunud. Turkmeeni tulp on lahti, riburada pidi tulevad teised järgi. Uhkelt õitseb praegu ikka veel kevadine valevlill (tuleb välja, et väga pika õitseajaga ja täiesti pakasekindel sibullill), näsiniined, hilised krookused ja maadjas litterhein.
Eile nokitsesin natuke aias, täna hoidsin aedlemise mõttes madalat profiili ja läksime hoopis Jazzkaarele, Lapsel oli kontsert Velvetis. Ilus südamlik üritus.
Nii palju rahvast oli Telliskivi linnakus.

10 comments:

  1. Meil on krookused juba õitsemise lõpetanud aga avastasin, et Saku mõisa ees on tõeliselt uhke krookusepeenar lillade ja valgete õitega. Valevlill minul alles alustab, ta on uueke, eelmisel sügisel panin maha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui Sakku sattud, astu ikka läbi. Mitteametliku väikse aiaringi võib alati teha. Aga valevlill kannatas kõik selle hirmsa nädala öökülmad (kuni miinus 10)ära ja ei teinud teist nägugi.

      Delete
  2. ohh, ma esimese hoogamõtlesin, et sul tulipa sylvestris juba õitseb ... et nonoo, mida värki..........1 Aga jah, mõni looduslik liik alustab tõega vara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meil pole silvestrisel veel õienuppegi näha.

      Delete
  3. Valevlill on mindki meeldivalt üllatanud :)

    ReplyDelete
  4. Hästi pikk õitseaeg ja ise ka ilus.

    ReplyDelete
  5. sinililled on meil nagu maast leitud, kui aega on ja saab kaema minna. Mul lõokannused ei õitse ja pole seda nägugi, aga võsaülane teeb küll nuppe juba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Need lõokannused on mingi väga armas varajane sort, Eve seemikud. Ja punane on Corydalis solida 'George P. Baker' seemik.

      Delete
  6. Valevlill on üks lemmikutest! Kas sul merenderat ka on?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole. Ühe korra proovisin, aga oli selline kevad kus aprillis õitseleärgitav soojalaine ja hiljem kõvad külmad. Hävisid nii kõigi priimulate õied kui ka merendera.

      Delete