Saturday, February 24, 2018

Valguse ja pakase poole.

Vastlapäeval oli mede kandis viimane soojem ilm, sedasi umbes nulli kanti, sõbrapäev oli juba paar kraadi jahedam. Edasi on kuni nädala lõpuni öösel ca -7 kuni -10 ja päeval paar kraadi soojem. Hommikuti päikesetõusu ajal kajab võsas sidin-sädin, (hoolimata  külmast), pisilinnukestel on kevad juba südames. Kui päike paistab, siis pikalt ja soojalt, aga neid päevi võiks rohkem olla.
Murrang valguse poole. Selline tunne, et talv on läbi. Toas on esimesed õied.
Anemone coronaria `Lord Lieutenant` ja `Alba`. Talvised õied on väärtuslikud.
Ja valge ka portreena

Lund ja pakast võib veel kuni kuu aega jaguda, kuid loodus vihjab kõrvulukustavalt kevadele ja see valgus, see on NII võrratu. :)
Tubases plaanis tuleb muidugi seoses külmadega rohkem kütta. Õues on lumi maas, seal pole midagi teha, kõik kataloogid on läbi sirvitud, taimed tellitud ja osaliselt juba muldki mägilastest uustulnukate jaoks kokku segatud.
Kassid on palju pildil. Külmaga on toas mõnus.
Härra Tibu vaatab läbi akna Pätut ja mõtleb, et kas läheks õue või ei läheks. Külm ju. Hetk hiljem selgub, et ikka vaja minna sõbrale tere ütlema.
Köögihetked, a la, hakka juba rutem liha lõikama. :)


Minu äärmiselt aeglase käiguga vaibavabrik teeb viimasel ajal umbes ühe vaiba nädalas. Esimene oli triibuline sini-tume-valge täisvillasest lõngast.
Teine tuleb loodusvärvides sigri-migrine villane kaltsukas.
Vahepeal võttis suure lume- ja talvepõlguse taustal laiskus üsna võimust, aga nüüd saab ikka mõnikord ka õue kõndima mindud. Kolmapäeva õhtul oli mõnus vaikne talveilm, selline, mis talve juures ehk kõige väljakannatatavam võiks olla. Tuult polnud, ülalt sadas pisikesi lumelitreid mis tänavalampide valguses sätendasid ja kui hoolega ette kujutada, siis võis peaaegu kuulda kuidas need külmas õhus üksteisega kokku põrgates tasakesi helisesid. Lumi kriuksus ja sätendas, ikkagi - 7. Neljapäeva hommikul on meil külmarekord, -20. Kõige külmemate ilmadega on kõige ilusam päike.
Täna hommikul -15 ja imeline lumehärmailm koos pimestava päiksetõusuga.
Käisime vallamaja juures pidulikul lipuheiskamisel, selline armas südamlik üritus. Rahvast oli päris palju kuigi kange külm ninasid näpistas.
Ilusat Vabariigi aastapäeva! :)

7 comments:

  1. Head aastapäeva teile :) Kas kõik raamatud on läbi loetud ? Mina avastasin Stefan Kleini, talv võiks veel kesta küll :P

    ReplyDelete
  2. Ilusat pidupäeva!Lilleõied pidupäevaks on võrratult ilusad.

    ReplyDelete
  3. Armsad õied! Indu kudutöödel!

    ReplyDelete
  4. Ja ühe ülevaate võiks anda, kust ja mida tellitud on! :P Mis on 2018.a moejooned?

    ReplyDelete
  5. Ööd on tõesti külmad, aga päevasel päikesel on võimu :) Mõnusat ja tegusat kevadeootust! Lätis Depos olid juba õitsvad võõrasemad müügil, kuigi ma ei tea, kuhu nad nii vara küll istutatakse :) Aga ega aastad pole vennad.

    ReplyDelete
  6. Oooo, õied ... ytlen unistavalt. Väga prisked õied sealjuures. Meitel on see külmavärk juba pikalt. Mul pole vaibavabrikut ka :)

    Väga ilus lipupilt, nii nagu kohane. Tulgu see kevad nüüd rutem

    ReplyDelete