Sunday, August 18, 2019

August on nagu kiirrong

Jõuad vaevalt ümber pöörata kui enamik augustist juba läbi on. 
Augusti alguses oli ühel vihmavahepäeval mõnus piknik Paldiskis ja e uue auto testimine. Mnjaa, tehnika areneb ikka peadpööritava kiirusega. Enim meeldis mulle see moment kui auto käskis juhil KOHE! käed roolile panna.:)
10.08. Veepuudus aias ei ole enam probleem, pigem juhtuvad sellised asjad, mida põua ajal muinasjutuks võis lugeda, et jääd poodi minnes vihma kätte või paned enne sadu pesu välja. Taevas ei tarvitse hetkel ühtegi vihmapilve olla, aga kui kõik üles saad riputatud, siis ilmub kohe üks käbe pilv ja kallab, kallab... ja mis seal enam...
Uinuda on vihmapiiskade saatel muidugi mõnus. Ilmajaam nädalavahetuseks ka justnagu erilist vihma ei luba. Oo, minu vabad päevad lillede ja liblikate seltsis...Aga laupäeva hommikul ärgata, mõelda veel uniselt, et mida täna aias kõik teha võiks, kuid taustaheliks selline ikkagi nagu mingi segav hääl ja siis äratundmine, et aa, Vihm, sina. Ok, male asemel siis täna mudamale.
Augusti teisel nädalavahetusel oli natuke hamsterdamist, tulid kaks tikrisorti ja floks `Magic Blue` ja uusi huvitavaid kivilakribusid.
14.08 Hommikuse kivilakribude istutamise ajal sadas kaks hoovihma kuklasse. Esimene kastis õrnalt ja möödus, teine tegi juba selja märjaks. Kas ei saaks hetkegi enam niisutuseta...
15.08. Imelik päev. Sadaski ainult hommikul ja pärast oli ilus ilm. Ootan nädalavahetust, et teeprojekt ära lõpetada. Edaspidi eesaias enam muru ei ole, või no mis muru - teelehti, võilille, aruheina ja kirburohtu. Entroopia asendub teega. Ühtlasi on see ka hea viis killustikukastidest lahti saamiseks. Mitu kärbest...Viimane aeg oleks ka iiriseid soputada. August  juba poole peal ja sügis vahib aknast sisse.
16.08 Tegus reede (hommikune plaan) keeras sujuvalt bambusse. No ei olnud minust ei seda ega teist. Tulin töölt koju ja keerasin magama. Õhtul näpsisin enne pimedat veidi äraõitsenud pealseid, korjasin laguunisinise tee jaoks õisi ja püüdsin oma aeda ära tunda. Kui pole vihmade ajal rohinud, siis on mõnes kohas suhteliselt jungel.
Aga floksid soojendavad jätkuvalt südant. Eden`s Smile
Kogematane ilupilt Dancing Giraffega

Nahodka, kena, tugev ja roosa
Magic Blue
Golden Mine
Elisabeth
Kui vihma ei saja näeb floksipeenar päris kena ja kohev välja
ja veel
Svatogar, tugeva varrega sort, ilus erk värv. tervitused Annale! :)
Tervitused Sirjele, tundmatu kuid üks efektsemaid flokse aias. :)
Mõned alles ärkavad. Ilus värvigamma Nicky (parempoolseim) ja kahe tundmatuga.
Roniv käoking elab oma keerulist elu, väga võluv tegelane.
Sempervivella sedoides
Õhtune pilt veranda eest. Varretu kuningakepp on õhtuks valmis sebinud ei tea mitmesajanda õie sel suvel ja Härra Tibu saba jäi ka pildile.
Tömp-punanupp on tänavu kuidagi eriti elujõuline ja trügib iga pildi peale
Alatiõitsev Flora Danica








5 comments:

  1. ILus on see roniv käoking. MInu käokingad on kõik tänavu väga tagasihoidlikud. Ei meeldinud see pehme talv ja kevadised külmad neile

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on tuulte eest nurga taga, panin ohtralt komposti ja saab hommikust päikest. Ma ei oodanud ise ka, et ta kohe taevasse sööstab. Ja veel need edasi-tagasi väädid puntras, sest niidid olid ainult köögiakna ülemise servani. Ikka päris iseseisvalt ka ei roni. Kui niidid ees oleks, läheks vist katuseni välja.:)

      Delete
  2. See Sirje nimetu võib olla kas ´Flare `või ´Flare Blue `( või oli see vastupidi), pildilt ei saa nende õrna nüanssi aru :) Ilusad kohevad sabad on alati teretulnud, olgu siis lillad või mustad ja meitel on floksidega juba peaaegu ühel pool kahjuks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pildi järgi on raske tuvastada jah. Ei ole kahjuks kumbki Flare, tean neid hästi, hea sõbra aias on nad olemas, Kusjuures ka valgus muudab värve.
      Ootan kuni aeda sattub keegi floksihuviline kes kiljatab, aah, mul on ka SEE. Ehk saan siis ka nime.

      Delete
  3. Viimase floksipildi toonid on väga lahedad. Mulle meeldivad flokside seas sellised tumedad purpurjad ja sinised, või siis õrn-roosad.
    August on hull mees, kiirustab nagu segane! :D

    ReplyDelete