Saturday, January 17, 2015

Suure südamega.

Arvutitool on maja kõige hinnatum koht. Tavaliselt magavad seal kassid. Ja kõige rohkem Härra Tibu. Kui karvik mujale tõsta, siis vastu see väike loom ju ei hakka, aga sa pead arvestama nördinud prääksatuse ja pahaste pilkudega (Fuck you!) ning kui hetkeks toolilt tõusta, et kaminasimsilt kohvi võtta, siis võib uuesti ümber pöörates toolil sügavalt magavat kassi näha. Ei, inimene ei ole aeglane. Lihtsalt kass on väga kiire.:)
Nii.  Õiglus on jälle jalule seatud. Sest kui sel toolil magavad enamiku ajast kassid, siis ei ole see ju tegelikult peremehe arvutitool. Aga peremees tahab ka kuskil istuda ja hakata nüüd jälle kallist karvikut jõhkralt mujale tõstma süda nagu kah eriti ei luba. Siis on hea nõu kallis.:) Köögist toodi kassimaiuse karp ja asetati sealt üks pala ukse kõrval asuvale toolile. Kass läks õnge. Kobis arvutitoolilt kõige täiega maha ja ronis maiuse järele. Veel mõni pala, paar paid ja Härra Tibu sättis ennast võrdlemisi leplikult uuele kohale kerasse. Loomulikult tuli seda kõike teha vahetpidamata diplomaatiliselt häälitsedes ja endale mingeid irweid lubamata. Sest kui peremees järgmine kord rahumeelse arvutitooli vabastamise presentatsiooni korraldas, siis enam nii ladusalt ei läinud. Sest kohe kui tool vabanes, siis pani peremees karbi peale üheainsa maiuse annetamist krõpsti kinni ja istus arvuti taha, pealegi naersime me nagu hüäänid Härra Tibu pännis olemise üle. Nii, ikka ei tehta küll. Härra Tibu kargas peremehe turjale, vajutas seal küüned korraks sisse, traavis siis ukse juurde ja küsis silmini solvunult õue. Ma lähen minema! Ma läheks üldse minema, kurat...kui, kui talv ei oleks!!!
Aga poole tunni pärast oli kõik ununenud. Härra Tibu lõi tagajalgadega väljastpoolt vastu rõduakent "Trahh!" kõndis peenutsemata tuppa ja külitas väärikalt kaminatule paistele. Mida ei mäleta, seda pole olnud.

6 comments:

  1. jajah, kassi üle naerda, oi ai seda eitohi, kohe kuidagi ei tohi, aga inimene...fui :D

    ReplyDelete
  2. Aalu fānnab ka kirjutuslauatooli, ōnneks on see tōsine tammepuust mürakas eelmise sajandi 30-nearest, nii et hea tahtmise mortal mahume sinna mōlemad ja ristluude nurrsoojendus ka olemas.

    ReplyDelete
  3. Eks nad ühed isekad tegelased olegi ju:)

    ReplyDelete
  4. Meie kass peab jälle alati kõrgemal olema ja magama kui inimesed. Lõunauinakut magab ta alati riiulil ja sinna tuli talle siis ase teha. Ainult öösel magab ta toolipadjal, siis kui inimesi liikvel pole ja ei paista välja, et ta neist madalamal on. :P

    ReplyDelete
  5. Sina kirjutad, mul pildiseeria jookseb, sest nii hästi kirjutad. Muide puhas helifilm jookseb :)

    ReplyDelete