Tuesday, February 2, 2016

Hoolimata Suurest Sulast...

...on meil aias ikka veel iiveldamapanevalt palju lund. Aga mõned laigud trepi juures (kahetaksoniline "rodoaed" koos kollase kannikesega) ja käiguteed olid eile juba paljad. Vihmad ja öised salakülmad on paksud lumehanged aias kindlaks ja tihedaks muutnud ning ühtlase (päeval plussid, öösel miinused) pehme talvekliima tingimustes läheb see lumi meil veel mitu nädalat...kui mitte uut juurde ei tule. Tunnen ära eelmise talve käekirja. Midagi on maas, midagi sulab, midagi sajab vaikselt juurde.
Aga valgust on juba mõnusalt. Enam ei pea kaamosetõrjet tegema...kuigi need jõulutuled on nii sümpaatsed, et las nad säravad räästas, on öölambi eest ja niisama kena. :)
Jah, veebruari algus, aga tunne on märtsine. Mingeid kevadlinde veel õues veel kuulata ei oska, kuid tihaste hääled on hommikuti võidukad ja kevadised.
Ja tuligi täna öösel paks kord lund maha, keerutas verandale ja kogu maailm oli hommikul kaetud (faking) pehme valge vaibaga. Mis ahvikiirusel jälle sulama hakkas. Kõik jälle otsast peale - kõigepealt tulevad nähtavale teerajad, siis hakkavad paistma kivilate kõrgemate kivide tipud jne jne.




4 comments:

  1. Meil sadas täna hommikul nii paksu vihma, et ma sain viie minutiga läbimärjaks. Mingi lörts oli ka. Suured lumehunnikud sulavad visalt, mul on ka aias mõned, nii et sinu aeda polegi nii raske ette kujutada.
    Valgus on nii tore, et see paneb mu rõõmust püherdama :)
    Kui aeg on nii kaugel, siis tänavu ma pikka kevadet ei usu, tuleb pauhh aprillis. :)

    ReplyDelete
  2. No jaanuari viimasel päeval polnud meil rohkem lund kui väike sulamata hunnik teelükkamise vallist parklas. Mul on sama tunne, mis Tsiilil, et kevad tuleb pauhh aprillis aga see tunne on mul igal talvel :D

    ReplyDelete
  3. Klassika on see, et tuleb soojalaine... Ja siis paljale maale lilleninade ja kärsitute pungade otsa 2-3 nädalat paljaskylma. Seilasime, teame.
    Ilmselt tuleb ka suurendada kallakute ja kivilate osa oma peenardes. Sest pidev sula ja veelombid on pigem tavaline, aga peale umbrohtude ei sobi see eriti yhelegi aiakultuurile. Ja vaesed kaktused, mägisibulad jt...

    ReplyDelete
  4. Klassika on see, et Tartu maratoniks lumi kaob, et siis peale selle termini tagasi tulla. Ärme igatse veebruaris kevadet, küll ta tuleb, kui aeg käes :)

    ReplyDelete