Wednesday, July 6, 2016

Südasuvi

Laupäeval peeti Sakus Mandoliinifestivali ja Söepõletajatel oli au see avada. Parim kontsert üldse, mida olen neilt kuulnud ja mis seal salata, hetkel on neil ka parim koosseis mis eales olnud. Hea sünergia ei jää loomulikult ka nende muusikas avaldumata.
Pühapäeval oli mesilamaa külastus. Kuna ma mesipuude lähedust pelgan, siis lasin vaimu vabaks ja kondasin niisama alvaril, võsas ja pärnade all senikaua kuni mesinik peresid üle vaatas. Korjasin angervaksa ja põdrakanepit kuivatamiseks ning uurisin mis taimed niidul kasvavad. Ilm oli pilves ja ülal pärnades kumises nagu kirikuvõlvi all. Tuhandete väikeste õhinas tiibade hääl. Pärn õitseb. Mesimesimesi tuleb niimoodi.:)
On südasuvi.
Peale stabiilset maikuumust ei saa suvi ilmadega enam rööpasse tagasi. Need on väga heitlikud. Hommikul vara +13 ja päeval +23. Eile lõõtsus eriti tugev tuul, Vahel paisatakse vihma, vahel pilvi, siis lõõskab kuum päike...Rahutu kliima. Aga ikka parem kui see põud. Nii hea kui ei pea õhtuti peenraid kastma.:)
Kassid on alati igal pool koos nagu sukk ja saabas. Ikka Tibu ees ja Bond järel. Magavad kenasti verandal kuid suhtlevad pererahvaga ainult niipalju kui vaja. See on vana tõde, et suvel jääb kassiomanik oma kaisuloomast ilma. Töölt tulles on muidugi alati tore vastuvõtt, näugamid on trepil tervitamas ja mõnikord õhtuti viitsib Bond kange kutsumise peale ka tulla ja natuke turjal sõtkuda. Endal on näol selline ilme, et ega ma väga ei viitsi, aga kui sul vaja on, siis eks ma oma perenaist ikka masseeri.
Koos kulgedes on neil üsna mitu eelist. Härra Tibu oskab ka siis tuppa saada kui silmsidet pole võimalik luua (kassi silmad akna taga, mis küsivad, kas sa ikka nägid mind?). Kui Härra Tibu tuppa tahab, siis hüppab ta üles ja lööb tagujalgadega vastu akent nagu küülik. Selle kolistamise peale tehakse ka siis uks lahti kui kardinad ees on ja välja üldse midagi näha pole.
Bond jälle oskab välja saada. Suvel pole rõdu uks tihtipeale korralikult kinni pandud, on lihtsalt koomale lükatud. Bond teeb endast "konserviavaja", surub küüned prakku ja kangutab. Ja saab ukse lahti See on ilmselgelt me kadunud Murilt õpitud.
Edenemise ja kasvu poolest on aias džungel. Ja ilmselgelt tuleb alpikaljult eemaldada vähemalt viis elanikku kes selle areaali jaoks liiga kõrged on. Uskumatu, et ühest kivihunnikust nii palju energiat suudetakse ammutada, et sedasi vohama lüüa...Dalmaatsia mikromeeriast räägin. Ja osad Mõdriku nelgid on ka liiga kõrged. Ilmselt saab siis paraadpeenar lähiajal nelkide osas täiendust.


9 comments:

  1. Taimedele see suvi uskumatult meeldib, hoolimata kevadisest põuast. Kassid lähevad suvel metsloomadeks jah, ma näen ka Aalut põhiliselt hommikuti, kui mulle hiire- ja linnulaipu krõbinate eest vahetuskaubaks pakutakse.

    ReplyDelete
  2. Mulle tundub, et normaalsel aastal ei kasva ükski taim nii suureks kui tänavu. Äkki on nii, et istutad ümber ja järgmisel aastal vaatavad need praegused suured Sulle uues kohas kribalatena vastu.

    ReplyDelete
  3. Nimetatud taimed olid ka möödunud suvel juba kõrguse poolest madalate vahele mittesobivad, jajah, ootasingi, et mis see suvi saab. Nemad muidugi kasvasid rõõmsalt veel suuremaks.:)

    ReplyDelete
  4. Meie Põrrikene (vanem loom) teeb ka konserviavajat. Keerab ennast kõveraks, mõlema käpa küüned ukse taha ja - lahti! Uskumatu jõud on sellel elukal. Noorem loom seda trikki ei oska. Ma ei usu, et vanem seda kelleltki õppinud on, ta pole väiksena teiste kassidega üldse kokku puutunud.

    ReplyDelete
  5. Hm, ma mõtlesin, et kõik kassid oskavad loomulikust inteligentsist konserviavajat teha :) Mul on paljud madalad kõrged ja kõrged madalad, taimed siis. Kummaline aasta. Ainukesed, mis on ikka oma normaalarengus, on peenraohakad. Huvitav kas nendega miskit äri ei annaks ajada :P

    ReplyDelete
  6. Huvitav, mul vist ainukesena taimed normaalmõõtudes. Mitte keski ei ole liig suureks paisunud

    ReplyDelete
  7. Minu suured võiks küll suuremad olla!

    ReplyDelete
  8. Oo, mandoliinifestival. Kas sellest midagi YouTube sisse ka jõuab?
    Pole paarkend aastat nii vihmast juulit näinud. Aga 3 nädalat aega asja parandada st kuumalaine traditsiooni jätkamist, on veel ees.

    ReplyDelete
  9. Jah, ma uurin kas on ja saadan siis sulle kui on mingi video.

    ReplyDelete