Tuesday, August 2, 2016

Pöörane juuli sai läbi.

Juuli wuhises nõnda mööda, et pole õieti aega kokkuvõtteidki teha olnud. Tööl on jätkuvalt korralik palundra, peale selle veel meehooaeg, moosimarjamaraton ja muud posserdamised, samas tahaks ka niisama mõnnatada või joosta, mängida ja rattaga sõita jne. ning nõnda on aia jaoks üsna vähe aega jäänud. Osa selleks suveks plaanitud projektist peenraäärte vahetamise osas on ikka veel tegemata ja liiliapeenar näeb täiesti jube välja. Aga ma mõtlen sellele sügisel, siis kui liiliasibulad tohib mullast välja võtta Siis tahaks nad üle vaadata ja peenrasse uue mulla panna.
Muidu on imeline suvi. Viimaks lõpetasid taevalised selle kuivalt mossitamise (peaaegu nädalake vihmata ja lauspilves) ning meilegi tuli reedel hea sahmakas vihma ja kastis topelt veel ka pühapäeval.
Laupäevases õhtuleitsakus tegime pisikese metsatiiru. "Tibu, tule ka!" Härra Tibu nägu "venis laiale naerule" kui sellest pokkerinäost üldse midagi välja võib lugeda. Õnnelikult lippas ta siin ja sealpool teed ning ei suutnud uskuda, et me ikka metsa läheme ja et teda ka kaasa võeti. Metsatukas möllas ta teeäärses rohus, küünistas puid, ronis tihnikutes ja kui lõpuks ära väsis, siis lasi ennast seljas tassida. Sabast tuleb kinni hoida, siis ei lööda tasakaalu hoidmiseks küüsi väga sisse.:)

Ilus tüüne juuliõhtu oli, kirju rähn kolistas männi ladvas, taevas paistis poksiva lumememme moodi pilv


ja aias alustasid õitsemist trompetliiliad ja OT hübriidid. Oh, on sääl praegu alles aroome!:)
Aga kui juulile tagasi vaadata, siis juuli oli aias selline.

Nüüd hakkavad õitsengud pisitasa vaibuma. Jah, floksid muidugi. Nad on tõesti võrratud, aga neist järgmine kord.

10 comments:

  1. Aalu käib ka alati minuga pargis jalutamas, aga tassima teda õnneks ei pea :). Juuli oli pöörane jah, teist nii pöörast ei mäletagi.

    ReplyDelete
  2. Kass, kes käib jalutamas, kadestan. :)

    ReplyDelete
  3. Eks see suvi jah on igatpidi rikkalik, nii taimedeõitsemise kui ka toimetamiste kohalt. Nii mõnus- meemaitseline on sinu suvi :). Ja nii värviline taimekamp ja muidugi vahva niimoodi rännata koos kaa(s)slasega...

    ReplyDelete
  4. Järgmine kord säin ennast su aeda just juulis, nii ilus on juba pildil, mis siis veel tegelikkuses. Aga see sabast kinni kass õlal on jah üks klassikaline kassikandmise viise :D, ka meil kui jalakesed mõnel ära väsivad. Valdavalt on see Kusti :D

    ReplyDelete
  5. See viimane vaade on ikka nii hea!

    ReplyDelete
  6. Jaa, mulle ka meeldib see vaade!

    ReplyDelete
  7. Imeilus Sul seal ja see viimane vaade veel eriti!

    ReplyDelete
  8. Esimene pilt on väga muhe ja viimane tõeliselt kauni vaatega. Oleks mu 'Sunpower' ka nii pauerit täis!!!
    Juuli oli imelik, aga mitte üldse halb.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Liiliad on väga ilus.
    Kass tahab ju koos pererahvaga jalutada, see teeb õnnelikuks :)
    Ilusast juulist on saanud ilus august.

    ReplyDelete