Thursday, September 29, 2016

Septembri lõpp koerailmaga.

Väga mõnus ja soe september on olnud. Viimaste päevade mahedad temperatuurid peibutasid isegi aeda siblima, esmaspäeval oli õues 22-23 kraadi sooja, teisipäeval veidi vähem, aga ka hästi mõnus ja suvene.
Panin teisipäeval sibulaid maha ja "lihvisin ebakohti". Eks see aia nägu sedasi areneb ja klaarub.
Ikka umbes nii, et mis peaks olema teisiti, et ka sügisel silm peenras puhata saaks?
Praegu on luubi all õunapuu alune istutusala. Varjuline koht kus teod niisketel öödel oma seategusid teevad. Ilmselt panen sinna mõned tiarellid, pisipöörised ja helmikpöörised. Neid nad ei söö.
Ja tiarell õitseb kevadel kaunilt. Hiljem on lehed ilusad.
Eilehommikune entusiasm (et mis ma kõik õhtul aias teha võiks) käis poole päevaga täiesti maha, sest pärastlõunal hakkas sadama. Vähe sellest, lisandus ka tuul. Õhtuks oli korralik koerakas. Isegi Bond ei tahtnud enam vaba mees olla vaid küsis tuppa ja kobis ülakorrusele magama.
Hommik on vaikne ja rahulik. Kujutan ette kuidas meie tänav on üleni kaetud tõrudega. (Tammed on tänavu tõrusid paksult täis) Ja puulehtedega. Sest täna öösel tuli kõik alla mis tulema pidi.

6 comments:

  1. See koerailm oli täiesti teretulnud üle tüki aja, maa oli nii kuiv, et muld tolmas.

    ReplyDelete
  2. Meil tuli viisakalt ja rahulikult, küllap möllas teie kandis enne ära. Täna hommikul oli õues üllatavalt soe ja mõnus-pärast-sadu olemine.
    Sügis on hää vaadata ja plaane teha.

    ReplyDelete
  3. Mulle koerailm meeldib. Meeldib isegi niipalju, et panen soojalt riidesse ja lähen tuule-vihma kätte jalutama. See energia, mis siis õhus on, on miskitpidi kirgastav.

    ReplyDelete
  4. Lugesin esimese hooga, et teod teevad seatigusid... Oioi. Seateod on üsna jäledad hiigelsuured nälkjad, ma tean, mul siin on. Õnneks piirdub sul seal kõik veel tavaliste tigude seatempudega.

    ReplyDelete
  5. On küll olnud väga kaunis ja mõnus september. Ja tiarellid on ka ühed armsad tegelased, mulle ka väga meeldivad, need õhkõrnad õied...

    ReplyDelete
  6. Tuul oli, vihma polnud, siis kui teil oli koerailm aga täna sadas küll pool päeva, ilma koerteta. Ehk homme saab jälle siblima :) Kõik, mis on maha pidanud tulema, on vist ka tõesti maha tulnud selle reedese tuulega aga puudes on ka veel küllalt.

    ReplyDelete