Monday, October 24, 2016

Pilvine ja jahe

Nädalavahetuseks keerati päike maha, eile tibutas isegi vihma. Muld oli täitsa sula, aga ega miski õue ka ei kutsunud. Vaatasin ühest aknast kuidas tuul kõrgete kaskede latvu väntsutas ja teisest aknast seda kuidas äsja maha pandud sibullillede koha peale kenasti kuhil puulehti oli sopsatanud ja kolmandast aknast, et selle paar potti taimedega peaks mulla sisse kaevama, aga muuga on nigu on.
Nimelt on plaan tänavu jätta pealsed lõikamata ja lehed peenardele. Et kuis `on kui sedasi teha? Mulle meeldib kui kevadel on puhtand, kuid eks märtsis ole aega riibuda küll.
Mis aga kindlasti praegu ära tuleb teha on hiina õisenela hõredamaks lõikamine, ebajasmiin on ka liiga tihedaks läinud. Mairoosi tuleb vanade okste osas õgvendada ja astelpajud päris maha võtta.
Aga ehk tuleb veel mõni päiksepaisteline nädalavahetus. Õhtuti läheb nüüd juba päris vara pimedaks.
Varahommikul +1,1.


6 comments:

  1. Umbes sellised meeleolud on ka minul, et kindlasti peaks kui ilma veel tuleks :D Aga kui ei tule, siis pole ka midagi parata :D Koopaaeg on kätte jõudnud, sooja ja mõnusa koopa, puntras kassidega ja kõik need mõnud :D

    ReplyDelete
  2. Jah, justnagu puhkus oleks.:)
    Eks olegi. Aedniku talvepuhkus.

    ReplyDelete
  3. Mul ka koopaaeg käes, kamin, koerad, raamatud ja kass

    ReplyDelete
  4. ... ja nüüd on lumi ka veel... :P

    ReplyDelete
  5. Mis põhjusel sa astelpajud maha võtad? Meil ei pidanud nad mingile talvele vastu, said ka kõik maha võetud. Mis põhjus sul on?

    ReplyDelete
  6. Põhjus on astelpaju rännukihk. Kui 4 aastat polnud nendega mingit probleemi, siis võimsamaks sirgudes on see paarike ülbeks muutunud. Praegu on nad juba puud. Lootsin, et ehitusprahist koosnevat tõkestusriba nad ei ületa, kuid võta näpust. Lähevad isegi kivimüüri alt läbi. Kaks võsundit olen teiselpool aeda, kinnitambitud asfaldisegust näinud välja turritamas. Astelpaju on ka alpikaljusse roninud (hoolimata juuretõkkest). Kui lahti võtan, siis selgub, kust läbi tuldi. Ja 2 suve pole marju ka, ainult juurikad mööda aeda laiali. Kuni 10 meetri kaugusele ulatuvad need ja nüüd mulle aitab. Eks oli üldse lollus teda nii väiksele krundile istutada, aga alguses oli ta väike ja armas, hallid lehed jne.
    Ilmselt sel nädalavahetusel lähebki saagimiseks.

    ReplyDelete