Saturday, March 31, 2018

On ikka küll. :)

Jaa, täitsa kevad.
Oli teine seniajani lihtsalt selline külmapoolne. Pikad pimestava päikesega päevad ja külmad tähistaevased ööd. Veel eelmine esmaspäev sai ilgutud: et kohe tuntavalt läheb soojemaks. Esmaspäeva öösel oli -15, teisipäeva öösel kõigest -14. :)
Nädala keskel märkas Külmakandi rahvas, et aeda servast servani kattev jääkilp on ühest äärest sulama hakanud. Ei või olla!
Turkmeeni tulbi punased lehed on sel aastal koos krookuseninakeste ja akna all kasvava talvise lumekupuga esimesed elumärgid. Ja seda alles märtsi lõpus!
Ei ole aastad vennad. Isegi õed mitte.
Amuuri adoonisest pole veel jälgegi ja nõnda me siin elame.
Aga täna!...:):):) Varjus on 3 kraadi sooja ja verandal võis juba päris mõnusasti päikese käes istuda. Sest puhub põhjatuul ja nurga taha see ei ulatu.
Pööraselt ilus ilm. Segasin muldasid, panin seemneid (veel kurki ja veel tomatit tubaste katseaedade jaoks), päästsin talve poolt haavatud mägisibulaid ja heitsin paar wolkspilku ka peenardele, kust lume alt sulas välja umbrohtu (pergel, kas tõesti lume all ka kasvab!).
Merendera peal olnud jääkilp sulas ära ja selle all olid juba pikad pungad päikesele vastu sirutumas. Viimasel märtsi päeval esimene killuke roosat merenderade ja killuke jumalikku kollast crocus herbertii õiepungade otstest. Amuuri adoonise õienupp sirutas ka nokaotsakese mullapinnale. Tore on vaadata seda mõnusat sulamist. Nagu jääaeg hakkaks läbi saama.:)



12 comments:

  1. Tuleb tuleb ikkagi.Kevad, ma mõtlen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juba kohal.:) Meil musträstad laulsid juba eelmine nädal.

      Delete
  2. Ons, see kevad kunagi tulemata jäänud :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nüüd enam talveks tagasi ei pööra, see on kindel.:)

      Delete
  3. Kevadet on kõikjal juba,meil siin lõunamaal tundub natuke rohkem olevat.Vähemalt lumi on peaaegu läinud,mõnes üksikus kohas põhjaküljes,kuhu päike ei ulatu.Aga esimesed kevadõied on veel väga arglikud tulijad.Minu lumekupud on kuhugi kadunud,pole neist kippu ega kõppu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu põhiline lumekupula on ka paksu lume all, aga üksikud õied avanevad akna all kus kõige varem sulas.

      Delete
  4. wolkspilk on väga hea sõna :) Meil on siin lumi enamasti läinud, aga minu amuurikad küll veel ei kõssa. Lumikellukesed, lumeroosid ja sedumite otsad. Tegelikult on neid otsakesi rohkem. Täna pööras tuul vastikuks, aga tuleb tuleb see kevad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nüüd on kevad kindel ja isegi see lumi ei heiduta. Eile oli lummutav vaadata kuidas ninakesed kerkisid mullast. Õhtul pool sentimeetrit pikemad kui hommikul. :)

      Delete
  5. No näeme, kas tuleb homme veel koorem lund:) Tuul igatahes juba tõuseb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tormi meil polnud, öösel oli lihtsalt muutumise eri - hommik nagu jõulumuinasjutus, täpselt 12 cm, nagu lubati. :)

      Delete
  6. Tänased emotsioonid on ilmselt juba hoopis teised?! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sul on õigus, terve rongitäis lund kõige selle kevade otsa oli ikka paras purakas küll. Aga kerge lumi, ehk pigem väeks kui kahjuks...

      Delete