Monday, February 4, 2019

Veebruari kärts-mürts algus

Pöörane nädalavahetus lõi nagu isegi veidi sassi selle unise ja melanhoolse kevadeigatsuse lõngalõime, ei teagi nüüd kust otsast või misasja.
Reedel oli lihtsalt hea päev, šoppasime eluvajalikes sfäärides ja pärast viisime Lapsele moosi.
Laupäeval rookisime lund, tegime ülipai näoga kodu juures oma 2 km (ja mõttes sõpradega koos matka ülejäänud 5 km) ning läksime pärast koos teistega Mähele sauna nagu õiged tegelased kunagi. Õdus õhtu kulges Eesti Laulu tähe all.
Pühapäeval oli SUUR SULA, tibutas seenevihma ja kogu ilm paistis olevat mõnusmõnus märtsilõpune paljulubav ennekevadine. Startisime suhteliselt varakult. Ilus sõit süvenevas kevade illusioonis...vihma hakkas rohkem tibutama ja +2 pealt tõusis +3 peale. Sõidu teine pool oli natuke seikluslikum, sest GPS minestas metsade vahele jõudes korduvalt ära ja üks tee sihtpunkti ei saa ju ometi olla nii keeruline. Aga sai küll. Pikapeale jõudsime Torisse ja siis oli juba Soomaa ja veel pikka aega Soomaad ja siis veel Soomaad, kuid lõpuks olime ka Karuskosel kohal. Kuna üle jõe viiv rippsild õõtsus kõhedasti ja ei olnud, ütleme, et mitte uhiuus, eelistasin minna üle jää. Jääl oli muidugi vesi, õnneks saapad pidasid.
Tervitamine, sättimine ja varruliste ning vanematega raba peale lapse nime sisse pühitsema. Rabale jõudes oli tore äratundmine, et me oleme siin 15 aastat tagasi ühe teise matkaga käinud.
Üllatas tõsiselt, et veetase võib Soomaal vägagi kõrge olla. Puudel olid sildid 2009/2010 aastate veeseisuga ja see ulatus minusugusele pihani. 2010 oli tegu küll viimaste aegade lumerohkeima talvega, kuid ikkagi liig mis liig. Ka talu juures olid veetaseme sildid. Siin ei pääse ilma paadita tõepoolest kevadel liikuma. Isegi kemmergusse mitte. Kuid kemmergu seinal olev silt vihjas asjaolule, et sel ajal polnud siia küll mõtet aerutada. Väga ekstreemne elukoht.
 Lumeskõnd (edasi-tagasi ca 4 km) väsitas üsna ära, natuke kehakinnitust, varrujoodud (Mõlemad mõdusordid olid peene mekiga) ja kodu poole ajama. Poole tee peal sai pime meid kätte ja lisaks hakkas veel ka lund sadama.
Täna hommikul -3,5 ja peaks tulema pehme kliimaga nädal suladega pooleks, kui ilmataat ei otsusta teisiti.

6 comments:

  1. Replies
    1. Jah, uuel ajal täitsa ehedalt vanamoodi. :)

      Delete
  2. Soomaal on väga tore, seal on täitsa oma hingamine ja olemine!

    ReplyDelete
  3. See sild on minu jaoks ka läbimatu. Ja kujutad sa ette, et pererahvas olla mööblit üle selle silla koju tassinud, uskumatult kanged sellid seal.

    ReplyDelete
  4. huvitavad ilma jonksud ja vaat kus varrud!

    ReplyDelete