Saturday, October 5, 2019

Porikuu pilvised taevad...

03.10 Üle hulga aja üks kuiv hommik kena päiksetõusuga. 40 minutit sööstaiandust. Teen paar rististutust ja nihutan floksipuzzles ka paar klotsi oma kohale. (Jääb veel 7 potti.) Rõõm hommikust, päikesepaistest ja sügisvärvidest! :)
Bondile on selga kasvanud paks talvekasukas.
04.10 Kena pikk ja porine hommikupoolik aias. Vahepeal piserdab vihma, aga see ei sega. Lõpetan suuremate hädapärasemate istutuste rodu ja floksipuzzle loksub lõpuks kõik paika. Flokse on nüüd kokku 55. Järgmine suvi saab igatahes kirju suvi olema, ütelgu liblikad kevadel mida tahes.
05.10 Meehooaja lõpetamine. Tubased toimetused. Kärjed kokku, söödanõud puhtaks ja mesindus kuuri. Köögis on jälle mõnusalt palju ruumi. Õues käin korra ainult pildistamas. Öösel sadas paksult jäidet ja see ei suuda aia varjulisemates nurkades isegi õhtuks ära sulada. Hele päikesepaiste vaheldub vihma ja jäitepilvedega.
Avastan aias pildistades ühe toreda paljunemisviisi, mis seni tähelepanuta on jäänud.
Rindeline sibul elab maja taga peenras. Olen sealkandis korra mullalt leidnud kena kopsaka sibula ja imestanud, et kust see küll ilmuda võis, sest mingeid väljakaevamisi ma seal teinud ei ole. Aga et rindelisel sibulal nii huvitav salaelu on, seda poleks küll arvanud.
Ole sa lahke - nüüd ilutseb sibulavarre otsas samasugune väike pruun tegelane nagu ma juba ühe varem maha istutasin.:)
veidi suuremalt ka, alaosas on väikesed valged juured juba ootevalmis, et maapinda puurduda kui ilmad viimaks varre maha murravad.
Üldiselt on aias väheke jäine. Õied sulavad päiksekiirtes üles, aga mitte eriti kiiresti. Kose Merikese kaunis aster.
Tii aster läheb aina ilusamaks.
Herbstfreudeni päike enam ei ulata
Korea vahalill jõudis õitsema minna. Ilusilus.:) Toon õhtul tuppa vaasi.
Lursslill õitseb nagu jaksab. Ega väga palju aega pole.
Tervitustega Kiskjasiilile!  Oktoobrine õieime. :)
Ma ei tea mis see Middendorfi päevaliilia nüüd mõtles, aga see on täitsa kopsakas õis. Lõhnab ja puha.
Korea vaher on vahepeal veel punasemaks läinud
Vapper allium tuberosum elab omas elemendis. Sadagu või pussnuge...






8 comments:

  1. Mul on rindeline sibul Räpina koolist saati, hr. Kiudorfi jagatud ja on siiani mu lemmikute listis, sest ongi täiesti isevärki ja tore tüüp :) Sel aastal õitseb nii mõnigi ullike teist korda aga kuhu sa oled suutnud majutada 55 floksi, vot selle üle saan järele mõelda kuni järgmise aiakülastuseni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Floksid on nagu hea õlu, alati mahub klaasike...:) Oojaa, järgmise aasta augusti keskpaik peaks olema hea aeg neid ka kaeda. Kindlasti lisandub kevadel veel mõni.

      Delete
  2. Ei taha taimedki talve tulekut, kui õitsema sätivad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inglismaale ennustatakse tänavu 10 päeva pärast rekordkülma talve tulekut. Ei tea mis siis meist saab kui juba sääl jää sedamoodi klirisema hakkab...

      Delete
  3. Ma murran ka nüüd pead, et mitut floksi ma siis nägin, kui kaks nädalat tagasi aiakülas käisin??! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks neid nägid mis õitsesid. :) Aga vähemalt pooled on esialgu alles ühe-kaheraolised. Ja see on USKUMATU kui vähe võtab üks floks ruumi. Hmh...kui on toestatud. :)

      Delete
  4. 55! Isegi 21 oleks põrutav :) ok, ma isegi suudan ette kujutada, et oled nad ära mahutanud. Tegelikult on see päris tore viis taimi nii moodi läbi kasvatada.

    ReplyDelete
  5. Jah, pirakaid puhmikuid on vaid ca 6-7. Floks kasvab suhteliselt aeglaselt ja alguses vajavad nad vähe ruumi. Kuid hämmastav MILLINE mitmekesisus värvide, kõrguste ja õitseaja osas...

    ReplyDelete