Tuesday, December 31, 2019

Mõned üleskirjutused aasta lõpust.

18.12 pluss 8, eilseks lubatud torm jäi eelmisest ilmarongist maha ja saabus tänasega. Õues mühiseb ja kohiseb mis kole. Hommikul on tee täis leinakaskede haprate okste tükke ja naabrinaisele tuli terve suur kuusk aeda. Lihtsalt mürts ja valmis.
Ongi 23.12 ja hele JÕUL paistab otse ees. Reede hommikupoolik möödus jõululõuna tähe all ja edasi vurduu, tüdrukutega spaasse! Kui harva käia, on see ikka päris pidu. Mööda saunu ja basseine, mõnus. Pealegi veel heas seltskonnas, missa hing veel tahad. :)
Reede hilisõhtul maandusid meil moosekandid. Nad tulid Hiiumaalt kontserdilt ja läksid kohe magama. Järgmisel hommikul enne kümmet kuulen kuidas üleval keegi räägib "Emme, sa PEAD üles tõusma, kümnest hakkab proov. Tõuse KOHE üles!" Hakkasin siva võileibu tegema, sest ega nad selle tempoga hommikust süüa küll ei jõua. Tulidki alla, unised näod peas, takseerisid pillihunnikut esikus ja otsustasid, et võtavad ainult ukuleled, sest seekord muud pole vaja. "Ja kas sul kahte kaussi on laenata, me peame "Doonau lained" ajal veesolinat tegema?" Võtsid pillid, võileivad ja kausid ning läksid uniselt uksest välja. Artisti elu...
Laupäev läks peenhäälestuse tähe all, tegin paar abitut katset konkus valitsevat entroopiat kukutada kuid sellest ei tulnud midagi välja. Targem annab järele...otsisin muud tegevust.
Õhtul keerasin koos Agara Abilisega kokku neli kilo piparkoogitainast. Kodus lõhnab hästi.
Pühapäeval oli küpsetamine. Kaunistamine on tänapäeval nii lihtsaks tehtud. Poeglasuurid on ilusad värvilised ja kergesti kasutatavad. Meenub kuidas vanasti sai munavalget vahtu klopitud ja mündi, peedi, porgandi ja musta arooniaga värve segatud. Mündimaitselise glasuuriga piparkoogid olid muidu päris põnevad. :)
Pühapäeval tegin üle hulga aja ka ühe põhjaliku aiaringi. Meil on täielik talirahu, transilvaania sinililledel pole isegi pungi veel näha ja ka kõik teised magavad.
Tõsi, mõni priimula ja karukell olid küll segaduses, aga nende puhul on see täiesti tavaline ja uudisekünnist ei ületa.
24.12 Jehhuu! Jõululaupäev. Põrandavaasis lõhnavad tormimurru kuuseoksad ja vaibavabrik töötab täistuuridel. Eile tegin tedremunakirju kaltsuka mahedates beezides toonides ja täna läks telgedele hõbekirjane sinine triibuvaip.
Väldime kommertsjõulusaateid, naudime vabu päevi ja kodus posserdamist. Telekast tuleb õhtuti häid filme, missa hing veel tahad. :)
26.12 Meil on lumi maas. Lähme Kakerdaja rappa piknikule. Tuletegemine lõkkeplatsil on niiske süütematerjaliga paras pongestus, aga lõpuks ta süttib. Muljetavaldavad laudteed kuni järveni ja veel edasi. Rabas on palju rahvast. Üks ilus ja teistmoodi päev looduses. Tänud kõigile kaaskakerdajatele.:)
27.12 Hommikul vaibavabrik ja õhtul retk Viimsi jõulukuuse juurde. Oli ikka äge küll. Leidsime kuuse alt ka täiesti juhuslikult ühe sugulase. Mõni mõis...Eesti on ju nii väike.
28.12 Härra Tibu käib Mammal järel nagu painaja ega võta kuuldagi, et palderjan otsa on saanud. Õhtul on Pirital suur kõhutantsugala ja pärast Päevakoerte saun oma tuntud headuses.
29.12 Jälle aasta vanemaks, tralalaa, aga järgmine verstapost on küll kainestava numbriga. Kuidas ma küll selleni olen jõudnud...Ohjah.
30. 12. Kolm päeva Külmakandis maas olnud lumi on läinud nagu tüdruku tuju. Väljas on pluss 3 ja varesed kraaksuvad rõõmsalt. Päev peaks mitu kukesammu pikem olema, aga näha pole seda kuskilt. Lõpetan viimase vaiba ära.
31.12 Üks pikk ja laisk puhkepäev koos ulmeseriaaliga. Õues miinuskraadid ja kõle tuul. Õhtuks tõmbab tagasi. Ilutulestik ei ole enam moes, aga eramajade vahel on paugutamist päris palju. Head uut aastat! Mitte, et vanal midagi viga oleks olnud. :)




6 comments:

  1. Oled sina ikka nende päevadega jõudnud :) See teatud verstapostini jõudmine on arusaamatu küll, arvan, et ametnikud on kusagil kümnendis vea teinud, kunagi :D Imelist uut aastat telegi sinna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vea jah. :) Kõike kaunist uuel aastal! :)

      Delete
  2. Täna kell neli oli väljas veel täitsa valge ja minu meelest on see juba kõva progress!!!
    Head-paremat uut aastat! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hästi oli täna päikest. Hea algus. Kaunist uut aastat! :)

      Delete
  3. Kes teeb, see jõvvab!
    Mitmekylgselt head uut aastat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Head paremat uuel aastal!
      ning
      Peru ja pöörast Pegasost!:)

      Delete