Tuesday, September 1, 2009

Köögitoimkond ehk elu peale Ehitust.

Keedan. Sedakorda hetkel umbes kahekümneviiendat liitrit siirupit. Purgirivi on nurgas. Seinapoolsetes purkides seisab õunamoos, siirup sai ettepoole pandud, sest läheb kohe maale mesilindudele talvesöödaks.
Ja ma poleks arvanud, et kafin moositegemist!:)
Põhjust pole vaja kaugelt otsida. Jeerumkuidasmullemaitsebmoos! Ja majaehitamise ajal jäi ju kolm sügist moositegu vahele. Ongi kogu saladus.:)
Et miks majaehitamise ajal moosi ei tehta? No mõnevõrra keeruline on. Moosi tegemise jaoks läheb tarvis üsna mitut asja - õunu, suhkrut, tühje purke, kaasi nende jaoks, mõnda viisakamat potti ja pliiti. Ja soovitav, et see kõik toimuks köögis...kui see juhtub olemas olema.
Õunad olid raudselt olemas, selles olen ma kindel, aga purgid olid pööningul kangastelgede all, kaaned...poes, suhkur (issake, hakka seda veel poest vedama, kui vaja läheb hoopis tsementi, kipsplaate ja kruve), pliit seisis ruumipuuduse tõttu rõdul ja seal oli täitsa tore süüa teha, aga moosi juba õues ei keeda. Sest vähimagi moosilõhna peale lendavad kohale kogu kvartali herilased ja hakkavad potti peakat hüppama. Kui päris aus olla, siis ma tunamullu korra ikka proovisin pohlakat teha ja kuidagimoodi sai see valmis kah, aga herilaste armee oli kogu selle aja parves ümber meie veranda.

No comments:

Post a Comment