Monday, January 12, 2015

Lumevabadus

Mõnus ja suhteliselt plusskraadine nädal lõppes lumeuputusega. Pühapäeval tuli välja kaevata tee küttepuudeni, küttepuud, parkimisplats, auto ja muu eluvajalik. Ning lund muudkui sadas juurde.
Kõik oli nii valge ja puud lume raskuse all lookas.
Õnneks lõppes see lumelahtisus pühapäeva öösel ära ja täna hommikul asus kõik eluvajalik (teerajad jne) kõigest 10 sentimeetrise kihi all. Seevastu oli see kõvaks koorikuks külmunud (-9).
Ikka vana stsenaarium - Saku vallas olid teed kenasti puhtaks aetud, aga Tallinn ei saa omadega mitte hakkama. Männiku tee, Järvevana tee ja Suur-Sõjamäe lasksid nautida valget teekatet, mis oli väga libe ja tagatipuks jäin oma töökoha sissesõidul lumme kinni, sest kõnniteid puhastav traktor oli ajanud kõrvalteest risti üle  ja temast jäid kõrged lumevaalud, millest ma enam läbi ei hammustanud. Õnneks tagurdada siiski sai. Tagurdasin teele tagasi ja rammisin uuesti lumevalle. Seekord läks õnneks. Seikluse maitse...Õues on lund täpselt auto alumise servani. Veidi punnis vastu, aga lõpuks läks läbi. Tunnetan vajadust pagasnikusse üks lumelabidas osta. Palju lund igal pool on nõme.

9 comments:

  1. Mul on talvel tavaliselt alati väike labidas pagasnikus, just nende ootamatutesse kohtadessse tekitatud lollakate vallide pärast.

    ReplyDelete
  2. labidas pagasikus on elementaarne, Watson :) mul on talvel isegi kindad alati kaasas juhuks kui peaks lükkama-kaevama-kraapima :D

    ReplyDelete
  3. Meie sõidame talvel alati lumelabida ja laubalambiga. Pikema sõidu korral paneme pagasnikusse ka lumepuhuri.

    Vaatamata lumerookimise sunnile on väljas lõpmata ilus.

    ReplyDelete
  4. Ja väike kotike liivaga ei tee ka halba, raskem auto seisabki paremini teel :D

    ReplyDelete
  5. Ohjah. Talve vastu aitab ainult kevad. Ja suures koguses.:)

    ReplyDelete
  6. Peale seda kui oma ôue sissesôidutee algusesse lükatud lumevallidest üle ei saanud, valisin auto vahetusel vähe kôrgema, enam pole jänni jäänud. Lumelabidat autos ei ole, aga see viga tukeb kindlasti parandada.
    Ilmateade lubab jälle sula ja külma ja uut sadu ja siis jälle....



    ReplyDelete
  7. Ilmawärk on viimasel ajal nagu vene rulett, jälle sula pluss 2 ja lage vesi. No vähemalt see sula.:)

    ReplyDelete