Thursday, January 15, 2015

Taliharjapäev!:)

Eile oli taliharjapäev. Eelpool mahlaselt mahakirutud lumi sulab täiega. Mitte, et see viimane lumi oleks ja viimane sulamine ja üldse, aga lähireaalsuses lihtsalt väga hea. Mahe ja lõputult kevade järele lõhnav õueõhk, mõnikord paistab päeval päike, taevad on heledad ja pärlmutrised, peale töölt koju jõudmist on veel pool tundi(!) täiesti valge. Eile jäin trepil kuulatama - tihased hõiskasid, varblased säutsusid ja rähni rõõmus kriik-kriik kõige taustaks.
Jah, selline vihm-lumi talv nöögib kõige rohkem tulpe ja nartsisse, kuid liiliad ja muud sibulikud olid peale eelmist iiri talve võimsamad kui eales varem. Ja üldse kogu aed. Eks näis...Ilma saab ainult kiita või kiruda, ei muud. Tubasel rindel on lumevee kosutusel jälle mõned kuukingad õievarre välja sirutanud. On ka aeg. Töökoha mahedas kliimas ennast ülimalt hästi tundnud dendroobium poetab viimaseid õielehti. Sellist õiekanonaadi pole sellest potist veel varem tõusnud. Kassipere teeb jätkuvalt kohmakaid katseid Bondiga mängida. Enamasti jäetakse endi vahele toolijalad või mõni muu takistus. Ka jalutsikrunt on neil omavahel rahumeelselt ära jagatud. Õhtul laiutab seal Bond, kuid millalgi öösel vahetavad nad kohad. Puhas kassietikett. Mida meie, lihtsad olevused, sellest ka teame.:)

6 comments:

  1. eile kiskus õues tõesti kuidagi kevadeks kätte aga meie kassid läksid nuumale ja iga kassipidaja teab, mida see tähendab :) ega ma ei hirmutagi aga... :P ja kas saakski hirmutada kui valgus ja kevad tulevad, et kohin taga, peagi, rutem kui mina tahaks, tehes õnnelikuks kõik soojalembid :D ise mõtlen, et peaks vist ikka lõpuks Lapimaale kolima, vähe sellest, et suvel on liiga soe, nüüd on talved ka ära nuditud :D

    ReplyDelete
  2. Kui kasuka järgi ennustada, siis vbl. midagi tõesti...Härra Tibu lasi sügisel kasvanud koheva talvekarva millalgi novembris maha. Nagu teaks, et pakast ei tule. Üldiselt...sellise kasukaga talvel luurele ei minda. Bond on nagu karvakera - kohev paks soe kasukas seljas. Proua Muri on keskmise varustusega. Külma käes hätta ei jää, aga pakasega kisub viluks. Kui meie kolme karviku järgi keskmine võtta, siis on küll talv, aga mitte kuigi külm.:)

    ReplyDelete
  3. Ilm ja olemine on tõesti vägagi kevadised. Märkasin samuti eile kepsakaid-häälekaid tihaseid, lõhnu, vulisevat vett.

    ReplyDelete
  4. Ilm on tõepoolest kevadine, lumi sulab, räästad tilguvad ja linnud juba sidistavad. Ainult paganama libe on.
    Imelik, et meie rahvakalendris on neid talvepoolitajaid päris palju. Veel tulevad tõnisepäev ja küünlapäev...:)

    ReplyDelete
  5. Kevad-kevad...ja hullult libe. Vaatasin täna kuidas vares oleks äärepealt käntsu käinud kui kompostikasti manu tahtis minna. Temal on vähemalt tiivad. Püsti jäi.:)

    ReplyDelete
  6. Meil töö juures elavast neljast varesest käiski üks eile külili ja libises nii pika liu, korraks tekkis juba môte, et äkki laskiski liugu

    ReplyDelete