Saturday, February 21, 2015

Head ajad, lumi sulab.:)

On päikesi, sula ja pakast vaheldumisi olnud ning mis peaasi, viimasel kahel nädalal vähemalt pool ikka päikest, päikest!:)
Nõnda, et valguse puudumise üle enam kurta ei saa...ja üldse millegi üle, sest head ajad on. Vahepeal tuli küll värsket lund peale, kuid see sulas tolle päeva õhtuks jälle ära ja kui öösiti on kaks kraadi sooja (nagu täna öösel) mis see lumi siis ikka tegema peaks. Peale sulamise, ma mõtlen.
Krookusepealsed ja võrkiirised on lume alt väljas, paraadpeenar ja kivilad ka, kuid eesaias on osad üksused veel lume all. Samuti ka see koht kus kasvab lumeroosipoeg. Oeh, küll tahaks seda esimest õit näha, mille ta jaanuarisula ajal välja kuulutas.
Eile imetlesin helmikpöörist ja kivila roomajaid. "Carameli" kollane rosett vaatas väljasulanud peenra otsast täiesti veatute värviliste lehtedega vastu. Teised on veel lume all.
Kivila roomajad `Black Scallop` ja tüümiani kollane sort.

Bond oli metsikult vaimustatud võimalusest õues koos promeneerida, kepsutas mis kole ja üritas peitust mängida. Bond on kuuse taga täitsa peidus.
Kuidas Oshima tarn suhtub kuus kuud lumevajutuse all olemisse, seda näeb tulevikus, kuid pehme talvega talvitus ta küll kenasti
Kohustuslik pilt talvisest lumekupust.:) Kohe tõstab ta pea.
Edasi oli palju puid ja lumi. Bond poseeris nii siin kui seal. Samas ei paista pildistamine talle eriti meeldivat.
Püüab pilgu kinnitada millegile, mis on vähem nõme kui objektiiv.
Saabki kohe ring täis ka. "Kas me lähme nüüd tuppa?"

Sel kevadel olen taimede tellimise koha pealt hillitsetud olnud. Vaid mõned unistuste hostad, mis õnnest veel puudu olid ja natuke neid kõige igerikumaid kivirikke. Selle hooaja motoks saab: tegeleda olemasolevate aarete ja aiakujundusega. Mis sellest kõigest tegelikult välja tuleb, eks see paista hiljem.
Vaibandus on mu üleni neelanud. Seoses uute värvikombinatsioonidega on nii palju uusi ideid pääs käima läinud, et hakka või vaikselt uut lund soovima, et saaks märtsikuu jagu veel kududa. :)





12 comments:

  1. fui, nii vara pole kevade ilminguid vaja, kõik hakkab kasvama ja siis tuleb krõbe varakevadekülm ja läinud nad ongi :( aga üldiselt ole rahulik, märts on ikka tubane kuu enamalt jaolt olnud, saad vaibatada veel küll ja küll :) Bond on ilus, mõnus, kohev ja iagti tore loom :D

    ReplyDelete
  2. Ei oota minagi veel kevadet.Minul ei paista veel krookuste,ega teiste sibullillede ninakesi.Loodan,et ootavad õiget aega.
    Bond on iludus Sul!

    ReplyDelete
  3. Ei ole selles praeguses sulas midagi head. Kui selle järgi külm tuleb, on kõik taimed jääs :( Ja siis jälle külm ja lumi. Ju tuleb see kevad samade vingerpussidega kui talv.
    Bond on tõesti tõeline Bond :)

    ReplyDelete
  4. Seda must kassi tahaks kohe pigistada, nii mõnus loom. :)

    ReplyDelete
  5. Eelmise aasta pehme tali vingerpussitas kevadel tõesti. Loodan, et sellist soojalainet ei tule. Aga aeglane ühtlane nihkumine kevade poole oleks mõnus. Krookused ja võrkiirised kannatavad ka õitsedes lund ja külma. Ja ime küll, ka liiliad kannatasid kõik heitlikud ilmad ära ja olid suvel väga võimsad. Eelmise aasta kevademängud ei meeldinud aga priimulatele, tulpidele, nartsissidele ja imelik küll, aga ka astilbed olid kuidagi kehvakesed.
    Bond on kohev ja pehme nagu karupoeg, kuid sasida võib vaid teatud rituaalireegleid järgides ja need on tal ranged.:)

    ReplyDelete
  6. Rôôm tutvuda, Bondike, varsti näeme kindlasti ka silmast silma! Pelgan seda paljakssulamist, eelmisel aastal tekitas mul palju meelehärmi, martagonid ôitsesid kasinalt, tulbid olid hädised jne. Kolin môned asjad tasapisi maja ette, kus on pinnas kruusasem ja laseb vett paremini läbi,ehk siis kesise lumega parem talvitumine. Helmikpöörisel on tôesti ilus väljanägemine, kas kevadpäikse kuumus vôib talle ka liiga teha?

    ReplyDelete
  7. Ei. Caramel ja Marmalad on mul täispäikses ja pole kunagi varjutanud, samuti veel mõned. Aga osad tahavad poolvarju tõesti.

    ReplyDelete
  8. Mul olid martagonid ka peale sooja talve täitsa ok.

    ReplyDelete
  9. Kevade ilminguid on märgata siin ja seal. Viimastel päevadel olen tunnistanud esimesi õitsejaid omadel peenardel ja Tallinna BA-s.
    Igihaljad talvitujad on tõelised silmarõõmud varakevades!

    ReplyDelete
  10. Meil erilisi ninasid küll märgata polnud, aga ega ma palju uidanud ka, väga porine ja libe oli.
    Bondist on väga ilus kiisu kasvanud.

    ReplyDelete
  11. Caramel on väga naksis käesoleva aastaaja kohta.
    Meil veel nii soe ei ole, siin-seal veel lundki.
    Agent Must Kass on alles algaja, ei ole inimeste eksitamiseks veel kepsaka kiisu ametit selgeks saanud :)

    ReplyDelete
  12. Jah, Bond on aus ja klaar nagu allikavesi ning vaatab Härra Tibu sigatsemist siira hämminguga vahel kõrvalt.

    ReplyDelete