Sunday, February 1, 2015

Väljas on veebruar täna...

Kuidagi kogemata ja märkamatult see juhtus, aga nüüd on käes. Veebruar. Mõnus.:)
Ei mingit hunditalve. Terve esimese veebruari päeva solises ja tilkus maja ümber nii kõvasti, et õhtul ajasime vatid selga ja läksime hilja õhtul aleviku tühjadele tänavatele kevadet nuusutama. Mis siis, et libakevade ja pole päris, aga lõhnas täiega sulanud maa ja lume järele. Ja kõik need miljonid vihmapiisakellad pimeduses langemas, kukkumas, potsatamas, helisemas. Härra Tibu lõi saba selga ja traavis kogu jalutuskäigu aja kaasas nagu koer. Ei mitte päris kõrval vaid hekke mööda ja varjepidi nagu mingi salaloom. Nii et kui keegi tänaval vastu tuli, siis ei osanud ta aimatagi et me tegelikult kolmekesi oleme. See oli omaette vaatepilt kuidas see väike seiklusjanune hing rõõmukrooksatusega üle lumede lendas, meid väravaalustes varitses ja viimaks üsna pailt päris kõrval sörkis nagu daemon.
Millalgi öösel hääbus õues vihmapiiskade helin ja maad võttis vaikus. Ülalt hakkas langema laia hääletut lund ja hommikul on kogu maailm veebruari vääriline - lumivalge. Ja kui mujalmaal tuleb tihti härmatist ette, siis meil on see sellel talvel juba teine õrnsadu, see kus õhkkerge lumi igale poole lausa müstilistes kogustes tasakaalu püsima jääb. Kuigi ilmselt mitte kauaks, sest kraadiklaas näitab miinus 0,9.
Hoolimata pilvistest taevastest on mõnusalt valge ja talveunel on vist lõpp peal. Avasin eile vaibavabriku. Täitsa hea oli üle hulga aja.

5 comments:

  1. Mina ei ole veel talveunest täielikult välja tulnud ja see pehme talv on lihtsalt mõnus, saab lugeda ja logeleda. Meil see pehme õrnlumi juba sulab, +0,4

    ReplyDelete
  2. Nii romantiline vihmase ilma kirjeldus. :) Siinkandis ei ole küll jalutamisilma - veega kaetud kiilasjää ja vinge tuul, ideaalsed tingimused muhu pähe kukkumiseks . . .

    ReplyDelete
  3. Härra Tibu oli vist eelmises elus koer :) lahe tegelane küll
    meil sadas küll vastu ööd natuke suuremat vihma aga ilusat lund selle järel ei antud, jälle iirirohelised laigud aias aga nüüd varsti on juba ükskõik, enamvähem veebruari keskpaigast on ükskõik ja märtsis on juba suur kevadigatsus :D

    ReplyDelete
  4. Meil sadas eile paduvihma, aga tänane päev oli lume ja nüüd õhtul tuisu päralt. Meie suurt lund vesi veel ei võtnud, elame ikka talves edasi.

    ReplyDelete
  5. Kas ta nüüd päris läbi on, aga ilmselt korralikku küll enam ei tule. ;)

    ReplyDelete