Saturday, October 24, 2015

Torm veeklaasis

Kuna perenaine hakkas vaibakaltsu lõikama ja see on villane (naturaalseid materjale oskavad kassid hinnata:), siis magab Härra Tibu kaltsukastis diivani ees. Kui vahepeal mõned ribad keraks on keritud, siis katsub ta neid pahaselt lahti harutada, tirib küünte ja hammastega, endal seljanahk nördimusest tõmblemas. Ega siin majas ei tohi ju kassil kunagi mingeid väikesi rõõme olla, kuradi kerad, ma ütlen...
Kui tuli kustu pannakse, siis hülgab Härra Tibu oma privaatpesa ja hiilib voodisse. Jalutsis on tema päriskrunt kus ta saab ennast rahus rehitseda ja pimedas ei ole ka inimesed nii tüütud.
Kuna Bond on viimasel ajal usinasti ametis kohaliku meestekoori hääleharjutustega, siis on seda looma toas vähe näha. Tuleb, kuukab köögis kõhu täis (künnimehe isu), lentsib heatujuliselt tuppa (Ootasite, jaah!:), kukub diivanil külili ja lööb valju nurru lahti. "Oo, kass!" elavnevad telekat vaadanud inimesed ja asuvad pehmet kasukat sasima. Bond on häppi, venitab ennast pikaks nagu nätsu, keerab kõhtu, külgi ja kaela sasijatele ette, nurrub nagu traktor. Põrandahämarast jälgib situatsiooni suur kade silmapaar ja kui Tibu ka seltskonda kutsutakse, siis keerab ta oma pesas demonstratiivselt selja ja jääb sügavalt magama. Peale kõrvade, mis jäävad kuuldele.
Bond saab oma tähelepanudoosi kätte, vaatab kella ja muutub asjalikuks. See mees peab nüüd minema. Mission impossible ootab. Kaledahäälne "Mäuu!" annab rõduukse juures märku olukorra pakilisusest.
Avame ukse, öö neelab väikese musta kogu hetkegi viivitamata.
Film lõpeb, tuli kustub, aga Tibu jalutsisse ei tule. "Tibuu!" vaikus. Tibu magab sügavalt närukastis, ainult kõrvad on kuuldel.
Tervelt kaks ööd on jalutsis kõle ja külm, siis sulab Tibu viimaks üles ja hakkab jälle meie sabaga soojenduskotiks.


5 comments:

  1. Teie kass on närukastis, meie kass oli prügi ... kastis. St pappkastis, mis oli ahju ees ja kuhu pabereid visatakse. Ta ei pahanda ka, kui keegi talle kogemata mingit paberiprahti peale viskab

    ReplyDelete
  2. Kassid on ülimalt energiasäästlikud loomad. Paber on ju hea soe materjal. Ajab niikaua asja ära kuni tuli pliidi alla tehakse. Siis pole jälle vaja kaugele minna, saab kohe tulepaistele külitada.:)

    ReplyDelete
  3. Kassid ja kastid :D kasvõi tühjad, no klassika. Meil on harva kaste ja siis kui juhtub, kasutatakse ära ka alamõõdulised. Üldiselt on hetkel kõrgemailt hinnatud ja kordamööda kasutuses roosa seljapadi mu arvuti tugitoolis ja ma pean nendega tõsiselt võistlema, et kes esimesena jne.

    ReplyDelete
  4. See tuleb ka väga tuttav ette. Mingil ajal läheb magamiskohana väga hinda kaasa arvutitool. Kassid magavad sügavalt igaüks oma pesas. Ta tõuseb korraks, et kaminalt tikke võtta...aga juba on tool hõivatud. :)

    ReplyDelete
  5. Arvutitool on ka meil pidev lahinguobjekt, kui palju ma Aalule hajameelselt peale istunud olen, pole võimalik kokku lugeda :)

    ReplyDelete