Friday, November 27, 2015

Paar sammu veel ja november läbi.

Pluss 4, metsikud tuuled.
On ikka sigapime. Nii öösel kui päeval. November ju. Vahetevahel rebenevad pilvesiilud ja nende vahelt aimub taevaid ja ehk mõni kiirekegi (kui on parem päev) kuid üldiselt on ajast aega selline madalrõhkkondne ja suhteliselt kiire sõud jõulu poole. Nagu ikka novembris. Sest selle kuu üks väheseid häid omadusi on see, et november läheb ruttu. Nädalad lausa wuhisevad mööda. Sama joont järgib tavaliselt ka detsember...ja siis hakkab venima. Tuleks OMETI see kevad rutem, aga ei...:)
Bond mõistis poolelt sõnalt, et ülakorrusele pole vaja nina pista ja ta isegi ei huvitu, et miks. Ja tema vaba hing kaifib igal võimalusel õueelu, sest seal juhtub ja seal on kogu selle kassi maailm.
Aga tubase loomuga Härra Tibul on identiteedikriis. Kuna pealtnägijad olid tunnistajaks teatava lühise tekkimise juures (hea kasvatuse ja jahiinstinkti vahel, kus võitis ülekaalukalt viimane), siis ei lubata kassiisandat enam Mamma apartementi kooserdama ja kui meie temast parajasti välja ei tee, siis on täitsa jama. Tubane elu on ju NII igav. Varem sai minna ja Mamma alla nügida ja siis jalutada temaga külmkapi juurde (niipagana ümber sõrme on ta Mamma keeranud:) ja ukse juurde, sealt koos välja vaadata, et brr kui külm, kass ikka ei lähe praegu õue, või läheb ja muul moel natukenegi inimese moodi suhelda, aga nüüd on seal see jõle sinine lind. Alumise korruse rahvas on suhteliselt staatiline, loevad muudkui raamatut, lobisevad omavahel või istuvad arvutis. Kassist keegi välja ei tee! Ja kass läheb kiuslikuks. Oi kui kiuslikuks. Hakkab kukile ronima ja teravate käppadega tallama, ajab asju maha, hüppab kitse ning tahab sisse, välja, sisse, välja, sisse, välja...Eeh, november.:)

10 comments:

  1. Mnjah, vaene Tibu, tal on nii igavad inimesed :P ja no muidugi see lind, iseenesest muidugi klass oaette aga miks, miks just Mamma juures :D ja üleüldse

    ReplyDelete
  2. Vaene Tibu. Aga mis proua Murist saanud on?

    ReplyDelete
  3. Thelale: Proua Muri jäi 6. juulil kadunuks. Otsingud tulemusi ei andnud. Kui kodu hoidev, alalhoidliku loomuga ja elukogenud 8 aastane kass oma tänaval kaduma läheb, siis ei oskagi midagi arvata. Võimalik, et rebased, aga on ka teisi variante. Suur kaotus, tundlik teema ja pole blogijutt.

    ReplyDelete
  4. Rahutu Rahmeldaja: Papagoi lugu oli selline, et oma senises kodus kippus papagoi liiga palju üksi olema ja Mamma jälle tundis selle linnu vastu huvi. Nii ta toodigi.

    ReplyDelete
  5. Vaene proua Muri :( Aga eks see uue pereliikmega kohanemine taha aega saada, niikaua tuleb igavate inimestega leppida...

    ReplyDelete
  6. Meil on majapidamises akvaarium ja ikka küsitakse, kas kassid kala püüdmas ei käi? Vanem kass ei ole selle vastu suuremat huvi üles näidanud, ainult niipalju, et akvaariumi kaanel on tore istuda, lamp soojendab tagumikku. Noorem loom algul ikka püüdis kavaldada, vahtis akvaariumi otsast sisse ja katsus käpaga "nurga tagant" püüda, aga kuna tulemusi polnud, on ka see lõbustus meil lõppenud.

    Ma pakun, et linnukesega ka pikapeale harjutakse, eks see sõltub suurelt osalt sellest, kui ligipääsetav ta on. Aga valvsust ei või vist küll kunagi kaotada - mine tea, mis hetkel jahikirg jälle võimust võtab...

    ReplyDelete
  7. Kass vôib ikka üsna nördinud olla, kui talle eelistatakse mingit sinist suletuusti:)

    ReplyDelete
  8. Vaesed kassid, küll veetakse koju mingi hulgus Bond ja nüüd veel mingi imeline suleline, keda katsuda ka ei lubata. Elu või asi :)

    ReplyDelete
  9. Neljandik: Ega õueski kuigi seiklusrikas pole.:) Vaikne agulielu aleviku serval...
    Lendav: Kummaline on see, et linnu vastu tunneb huvi ainult üks kass. Teine on täiesti ükskõikne.
    Milda: Ega Tibu oma soosingupaketist sellepärast ei loobu. Iseäranis alumisel korrusel.:)
    Muhedik: Ohjah, kusjuures linnuke peab mingi aja päevas ka vabalt lennata saama. Eks tuleb siis sikud lammastest kindlalt eraldada.:)

    ReplyDelete
  10. ... või siis hakkavad sikud kah lendama, ikka hops! ja hops! lammaste järel :-D Sina jeerum, mis mamma apartemendist siis järele jääb! :-D:-D

    ReplyDelete