Tuesday, May 2, 2017

Issanda ilmad

Esmaspäev: Hommikul öökülm -5. Linnas päike ja arktiline tuul, mis kangestab kõik kevademõtted. Sakus päeval +12 ja tuul pole ka nii julm. Lähen sinilillejahile. Jaht on hea.
Teisipäev: Sakus lumi maas, teel tööle sajab laia lund, mis linnas muutub läbipaistvaks. 0 kraadi Huvitav kumba ei ole, kas külma või sooja? Päeval dramaatilised taevad ja +8.
Kolmapäev: öökülm -2,5. Muidu nõme ilm. Õhtupoole hakkab tugevalt sadama, hommikul on lumi maas, mis jälle ära sulab. Päeval dramaatilised taevad ja +5. Teine sinilillejaht sõpradele. Ja endal  soojendab ka südant kui vaasis on sini-sinine hommikutervitus. Lapsepõlve lõhn on neil.:)
Neljapäev: varahommikul - 2,5, mõtlen igal hommikul, et see öökülm oli nüüd viimane, Päeval sajab rahet, lörtsi ja vihma, korra lööb linnas ka välku ja müristab. Päeval megadramaatilised taevad, tugev tuul ja +3.
Reede: hommikul -4,5. Päeval kena soe ilm koos päiksega. Nädala ainuke aiailm, kui oleks vaba päev, aga ei ole.
Laupäevaks lubab jälle purgaad. Ei tahaks uskuda. Hommikul õnneks öökülma ei ole.  Pluss 2,5. Kas nüüd hakkab soojemaks minema?
Pottertoni pakk tuli rekordilise kiirusega - esmaspäeval pandi posti ja reedel käes. Firma on GHL.
Minu noos oli endale väga põnev. Seekord on taimed sellised, mida ise ka varem reaalis näinud ei ole.
Laupäeval on õnnis tunnike mullasegude segamist ja istutamist. Paraku siiski toas, sest väljas pole õueilm. Põikame enne lõunat veel korra linna ja tagasi tulles on lumetorm. Ongi purgaa. Kassid käivad seda õudust rõdul vaatamas. 10 minutilisest seansist piisab, siis wuh! tuppa ja kamina ees kere soojaks. Natukese aja pärast jälle rõdule. Nujaa, lasta tuulel vurrud segi ajada ja mõelda, ma olen nii metsik, nii metsik...Õnneks sellega kõik meil lõpebki ja ööseks tullakse ikka tuppa magama. Õhtuks on paks lumetekk maas.
Pühapäeval siis sulab. Sulagu. Teen kaks ilusat luuda ja ratsutan õhtul koos tütrega loojangusse.
On ilus ja vaikne õhtu. Tähed siravad taevas ja esmaspäeval tõotab tulla ilus ilm...

5 comments:

  1. Ja ilus ilm tuligi :) Sinililledel on tõesti lapsepõlve lõhn.

    ReplyDelete
  2. Sellele nädalale ei taha isegi mõelda enam, aga ajaloo talletamine on ka tähtis tegevus. Nüüd on juba teine päev kui teisest maailmast pärit. Ilusat lehekuud!

    ReplyDelete
  3. ... on ettearvamatud :) Sel kevadel siis niimoodi

    ReplyDelete
  4. Väga ilmekas kirjeldus! Tundsin selle nädala käigud ära küll!

    ReplyDelete