Saturday, January 21, 2012

Talveaed...ja selle tujukad elanikud

Täna istutasin dendroobiumid ümber. Suurel valgel oli nii jämeda varre kohta noor ja habras juurestik ning ilmselt pean tal silma rohkem peal hoidma. Roosa tegi rõõmu, sest terve pott oli tihedalt juurepalliga täidetud ja kui sel moel edenetakse, siis võib kaaluda isegi poolitamist. Vana roosa kuuking kasvatab uut lehte, uued on süvenenud õitsemisse ja kattleya kasvatab rohemassi. Iga uue lehe kaenlast võrsub mai lõpus paar imelist roosa-kollast õit, mis lõhnavad nagu parfüümipood.
Suve läbi äraootaval seisukohal sitsinud dendroobiumi taim on kasvama hakanud. Tema bambust meenutav väike niru vars on jämedamaks läinud ja lehed veidi suuremaks. Igatahes ei ole tal enam selline nägu peas, et kauaks mind ikka änam...
Kattleya taim võtab ka kiirelt hoogu.
Härra Tibu otsustas täna jonnida. See on hea näide kuidas kassid teinekord tavatoidu pealt (kassikonservid) tursamaksa pasteedi ja vasikafilee peale üle lähevad.:)
Sest täpselt nii see käibki.
Hommikul kell pool kuus otsustas Härra Tibu, et ma olen juba küllalt maganud, et õhtul kaussi pandud kassikonserv ei kõlba enam süüa ja ma võiksin nüüd ennast üles ajada ja vana värske vastu vahetada. Kriunuvat nõudlikku häälekest saatsid väärtuslike nipsasjade närimise ragin ja kolksatused kui jälle midagi põrandale kukutati. Ja see kriunumine...wõdiSH! Tõusin üles, tuvastasin olukorra põhjuse ja saatsin protestkassi õue jahtuma. Proua Muri arvas, et see konserv on veel täitsa kobe ja tegi kausi tühjaks.
Härra Tibu oli tuppa tagasi tulles veel rohkem tõbrast täis. Ajas aga oma kriunu, käis telekat ahistamas (absoluutselt keelatud tegevus) ja näris raamatute nurki (nipsasjad olid sahtlisse ära pandud). Lausa eemalt näha, et kass kiusu täis. Uue konserviportsu peale kaabiti käpaga kujutletavat põrmu põrandalt peale ja mindi saba võngutades jälle tuppa sigatsema. Mina sinki ega midagi paremat välja ei toonud, tema keeldus söömast.
Sedasi me vedasime vägikaigast kuni tühi kõht viimaks võitis. Härra Tibu hiilis kööki, sõi kausi tühjaks ja keeras magama.
Selle eriti suure ja kiusliku protestimarsi peale oleks nagu loole kuidagi vähemlihtsat lahendust tahtnud, et kaminasse ei ronitudki? orhideesid ei murtud? katkiseid vaase ka pole...et nagu ongi kõik ve?
"Targem annab järele..." pilutas isand mustvalge uniselt silmi.:)

No comments:

Post a Comment