Sunday, January 26, 2014

Pakane on taandunud

 Vahepeal kiskus ekstreemiks küll ja minu krooniline vastumeelsus kõigi talveilmingute (pakane ja kõik mis sellega kaasneb) sai paari päeva jooksul igast kandist kinnitust. Neljapäev ja reede tuli kaks korda tubaseid koldeid kütta ja ühe korra päevas katelt, kuid kogu soe kadus ikka nagu mutiurgu. Kui mitu ööpäeva üle 24 kraadi miinust viskab, siis hakkaks külm eluruumide seintesse justnagu akumuleeruma. Surve on metsik. Nurkadest, servadest ja ikka keskpõrandale kokku. Sooja enam ei saa. Kütmisest olenemata on toas ikka ca 12-14 kraadi. Tohutu leevendus oli eile hommikul kraadiklaasil näha miinus 25 asemel kõigest miinus 16. Kohe hakkas ka toas mahedamaks minema.
Autojamad peale selle. Ostsin silikoonõli ja käisin auto uksetihendid üle. Põhjus oli lihtne - pääle neid külmasid olid uksed nii kinni külmunud, et täna hommikul tuli siseneda pagasiluugi kaudu.
Hetkel ei saa kurta - kõigest miinus 10.

6 comments:

  1. olgu jumalad kiidetud, tõesti ainult -10 ja meil tibutas veel terve päeva lund ka :D

    ReplyDelete
  2. Meil siin mere ääres õnneks üle -19 ei läinudki, aga juba see oli piisavalt vastik. Yr.no lubab kolmapäeva öösel pakasel veelkord tõsiselt hambaid näidata, aga nädalavahetuseks ennustatakse sula.

    ReplyDelete
  3. Ka meil sadas eile lund ja õuekraadid olid ka tükk maad kõrgemad, aga meile see eriti toas tunda ei anna, meil pole hommikuks kordagi alla 19 läinud.
    Aga täna on jällegi -16 ja puhuma on hakanud üsna vinge tuul ja vat see on ebameeldiv, õues ei taha enam kuidagi olla

    ReplyDelete
  4. Enam ei luba mingit sula ja tagatipuks lubab homsele-ülehomsele räigele külmale 2-sabalist tuult ka. :( Siis ei jää tuppa enam soojakübetki alles ja ilmselt ei saa ka suusatamisest siis sooja.

    ReplyDelete