Wednesday, November 19, 2014

Keelekõrv:)

Kuni pühapäevast on olnud püsivalt miinuses. Ja paistab, et aina külmemaks läheb. Eile miinus 5, täna miinus 7.6. Ilmajaam lubab lund.
Õuetööd jäidki pooleli, enam ei ürita. Ehk tuleb mõni tore võimalus talvepuhkuse ajal...
Keegi ei tea sügisel milline tuleb järgnev tali, aga unistada ju võib.:)
Eile hüppas Härra Tibu õues verandal meetri kõrgusele ja virutas tagajalgadega vastu akent nagu isaküülik "Trahh!"
Kuna olin just kerra tõmmanud ja lugema sättinud, siis ei viitsinud kohe avama kapata. Las hüppab natuke. Hüppaski. "Trahh!" "Lärts!" "Müraki!" Kõik see lärm ajas lõpuks sügavast unest üles noore Bondi, kes akna juurde sammus ja lihtsameelselt imestama asus. "Mrrrrh?" (Mis toimub?) "NrrkrrrrMrrrrh?" (Missa lõhud seal?) "KrrrNrrrkrrr-kniuuu!"(minu poole vaadates) (Kas MÕNI ei võiks midagi teha, et see lõpeks?). Lärm käis talle ilmselgelt närvidele. Bond kargas diivanile, ronis nina alla, tegi kindlaks et perenaine ei maga ja tegi nõutult "Mrrrrh?"
Nii tore keel on see krrrr-nrrrrr-kniuu murrak, et oleks veelgi kuulanud, aga väljas laamendav Härra Tibu tuli lõpuks sisse lasta ja kui ta juba sees oli, siis keeras Bond magama.
Kui mõtlema hakata, siis on igal kassil oma keel, mida ta kasutab pererahvaga suhtlemiseks ja üldse. Kuidas teie lemmikud "räägivad"?

7 comments:

  1. Mustikas teeb üldiselt mõu-põu, selline vana isakassi bass ja on äärmiselt jutukas sealjuures, vahel on tunne, et jätgmine lause tuleb inimkeeli :D Sikut pidasime paar aastat tummaks enne kui esimene õrn miu tuli, tema räägib ainult siis kui on konservi kellaaeg ja Kusti räägib kole vähe, tema on tegutseja-lakub, nühib ninasid, trambib sülle ja kraeks ja teeb ennast igatepidi füüsiliselt arusaadavaks :D

    ReplyDelete
  2. Meil oma kiisut pole aga Märta kass Siilu peab meie aeda ka oma territooriumiks noh ja eks need kahejalgsed käivad ju territooriumi juurde. Siilu on suhteliselt häälekas neiu. Enamasti avastab ta mind aiast just siis kui olen Kaisa magama saanud ja siis tuleb ta jooksuga ja seletab valjuhäälsete ja nõudlike näudega midagi sellist: "No, lõpuks ometi! Kus te küll NII kaua olite? Ma olen täiesti üksi siin aias terve IGAVIKU oodanud. Kus mu pai on? Aga teine? Veel, veel, ära nüüd koonerda! Aga äkki annaks nüüd kassile hamba alla midagi?" Kogu selle jutustamise peale ärkab Kaisa üldjuhul üles ja seepärast hiilin ma vankriga Siilut vältides mööda aianurki

    ReplyDelete
  3. Meie tänava teises otsas elab väga ilus kass Kissa. Kui omad sõidus on, siis käin talle süüa andmas. Kissa on oranži ja mustalapiline angoora ning tema ütleb imepeene häälega tervituseks "pri-iu!" ja see ongi kogu tema jutt.

    ReplyDelete
  4. Meie kassil kui kassikeelsed sõnad otsa saavad ja ikka õue ei lasta, hüüab lõpuks ukse juurest selges eesti keeles - õuuuuuuee!! :D Inimestega tuleb ikka rääkida neile arusaadavas keeles - isegi kass teab seda ...

    ReplyDelete
  5. Minu Ints on ka rääkima hakanud kusjuures ILMEKALT ! Peab aru saama, kas õue, süüa või lihtsalt -silita , aga natuke !

    ReplyDelete
  6. Lumivalge a.k.a. Pätu räägib Jenniferile kõik oma mured ära. Tuleb ja "kräu" ja siis "krraaaooo" ja veel "iäu". Tüdruk peab siis vastama "Ahah? .. Jah sooo! ... Ja kohe nii oligi, jah?" Kuni kassi jutud räägitud saavad ja ta viimaks ohates lühidalt teatab, "Näu" :-)

    ReplyDelete
  7. Isand Lumivalge on juba pealtnäha väga intelligentse olekuga kass, ma üldse ei imesta, et ta räägib.:)

    ReplyDelete