Wednesday, December 31, 2014

Lõpp hea, kõik hea.:)

Väljas soliseb sümpaatselt. Läks sulaks. Mõnus. Pole vaja lund ajada. Plaanisin täna üle hulga aja natuke kasulik olla ja tagaaiast lõhutud puud katuse alla vedada. Ja üldse, sula nagu keeranuks mahakäinud vedrud jälle üles. Vajusin vahepeal sügavale raamatusohu. Aastalõpp on jõulust saati üldse selline...hmh...hedonistlik olnud - rabapäeva kaunis pärl, pärast Päevakoerte saun oma tuntud headuses, siis KUMU, kus praegugi on avatud kunstinäitus nimega Art Deco, mida soojalt kõigile vaatemängulembestele võib soovitada. Mitu saali imelist ilu eelmise sajandi kolmekümnendate suurilmadaamide rätsepakleitide,-mantlite ja nende juurde kuuluvate aksessuaaride näol. Wow! Oli see vast tase... Käsitsi heegeldatud peened pitsid, tikandite kõrgpilotaaž, kuld- ja hõbelõngad, õhkõrnad materjalid, pärlid, karrad, kalliskivid (enamasti siiski klaas, kuid briljantlihviga). Iga kleit, kingapaar või ridikül oli kunstiteos. Ja tänud e-le, kes võttis vaevaks meid kodust välja sikutada.
Sünnat sel aastal ei pidanud, aga sellegipoolest oli see üks vägadema armas ja tore päev.
Väljas on mõnus valgus. Pärlmutrine ja kõikjalejõudev. Selle valgel on hea viimasepäeva nõidusi toimetada, sest öeldakse ju, et millega sa oma vana aasta viimase päeva täidad, see saadab sind terve aasta jooksul. Kõigepealt lugesin "Lingvistilist metsa" (kohtusin parajasti sünesteesiakirjeldusega ja mõistsin üht-teist, aga sellest ei tahtnud ma rääkida), kuid kui jumalad vähegi annavad, ei loe ma seda raamatut terve aasta vaid see läheb ikka arvesse kui "heade raamatute lugemine":), siis sõin natuke toorest piparkoogitainast "kiusatustele järeleandmine", vedasin halud ära "ühiskondlikult kasulik töö", nüüd mõtlen, et kuidas saada lahtrisse "rohimine" linnukest. Jama kohe. Tahaks ju. Hoolimata sulast on kõik lume all ja orhideede potis ei kasva ka umbrohulibletki, aga lahtrisse "mõtlemine" sai kena rasvase linnukese teha. Paistab, et selle mängu peab pooleli jätma. Tuleb mis tuleb, hoolimata mangidest, mängudest...ja muust. Sest pole olemas maailma, kus ei eksisteeri vähemalt mõttelistki lahtrikest sildiga "muu".
Õnnelikku uut aastat.:)
Malbelt, Futumoor.

3 comments:

  1. Head vana aasta lõppu ja uue vastuvõtmist Sulle. Küll jõuab peagi rohida ka nii, et aitab!

    ReplyDelete
  2. Jõudu ja jaksu ja mõnusaid kohtumisi ka uuel. Loen ja mõtlen, et Sa oled ikka parandamatu rohija, usun, et leidsid selle ühe lible üles tõmmata.

    ReplyDelete
  3. Põnevat ja huumorirohket uut aastat!

    ReplyDelete