Wednesday, December 10, 2014

Väikse riigi elaniku unenägu

Teist ööd täiskuu ja musta jääga hommikud.
Nägin unes, et idanaabrid okupeerisid eesti ära ja meil oli pool päeva pakkimiseks, sest kogu linnaosa taheti Lätti (!?!) küüditada. Elasime Lasnamäel viietoalises korteris ja mul oli tõsine mure kuhu panna kaks india elevanti (nende kõrvad ei meenutanud kujult aafrika mannert, järelikult india omad) koos ajaja Akkaga (väike must morn mees). Siunasin mõttes "Oli mul neid elevante vaja..." Lõpuks nad leppisid ja läksid noruspäi koos ajajaga maja taha rakvere raipeid (põldsinep vms.) sööma ning me ei pidanud enam mende kurbi kogusid nägema. Oli hetkeline kergendusmoment, kuid kohe ärkas südametunnistus kes lubas selle elevandijama pärast kõik osalised rattale tõmmata.
Hommikukohvi juues oli millest mõtelda.:)

7 comments:

  1. Ju siis väikese riigi elanikel alateadvuses ikka mingisugune mure on sest mina nägin eelmisel nädalal unes, et algas pommitamine ja me pidime maja all olevasse keldrisse varju minema. Keldril on muldpõrand ja ma loopisin kõik meie kaltsuvaibad sinna alla, ise mõtlesin, et Säh, Sulle kallis abikaasa, kes arvas, et ma liiga palju vaipu koon, mis nendega peale hakatakse :)

    ReplyDelete
  2. tegelikult on jah väikese riigi elanikel see hirmuuss südames, sellise naabri kõrval ilmselt alati :( mind vaevab juba mõnda aega hirm sõja ees, varem pole ma selliseid mõtteid mõlgutanud

    ReplyDelete
  3. Vaesed elevandid :).

    Hirmud tuleb kuidagi eemale peletada, muidu võivadki nad reaalsuseks osutuda. Mingid mantrad on vaja välja mõelda.

    ReplyDelete
  4. Nägid õhtul telekast Airi Ojametsa koos hindust mehega, et sellised unenäod:)

    ReplyDelete
  5. Mildal pani enam-vähem täkkesse.:)Eelmisel õhtul vaatasin järelvaatamisega inglise krimkat "Lewis" ja hindu oli sealt. Aga elevandi kõrvajutt (koos elevantidega)oli üles korjatud kusagilt oktoobrikuust. Sõjateema käib telekast iga päev, Rakvere raibete ja Lätiga otsest seost ei leidnud.
    Siuke lihtne reaunenägu, mis meelepiltide mosaiigist kokku pandud.

    ReplyDelete
  6. Huvitav. Ma nägin ka eelmisel nädalal unes meie suure, agressiivse naaberriigi presidenti P..t, kes istus mu vannitoas ja ära ei läinud. Ärgates olin väga õnnelik, et see oli uni.

    ReplyDelete