Friday, September 18, 2015

Pildisuvi vol 2. liiliad

Kollane kopsakas martagoniseemik Kristiine müügiplatsidelt. Ostetud potis õitsevana, kahju, et rohkem õitega martagone pole müügis olnud.
Claude Shride
Orange Marmalade
Liiliaõnnistus oli sel suvel rikkalik
Digitalglobe
Funny Girl

Kentucky
Royal Sunset
Landini
Lilium longiflorum `Langkon`, mille Milda tõi, ilus ja omapärase õiega liilia, iga aastaga läheb võimsamaks
Serrada
Vana hea apelsinivärviline LA Elvi aiast, Sakust
Trompetliiliate grupitellimusest tuli sel aastal tuttavate õite hulgas ka huvitavaid anonüümseid tegelasi.


7 comments:

  1. Liiliad ikka on ja jäävad kuigi ma sel aastal ainult 3 uut soetsingi :( ei teagi kuidas nii juhtus. Lootsin Juurikale ja Guntisele aga keda polnud, oli Guntis

    ReplyDelete
  2. Jah, palju neid ikka...lemmikumad on olemas, Trebbiano oli ainuke, keda 2 sibulat ostsin.Ei tea kas sibul uinub või on meil mingi sibulasööja tekkinud.

    ReplyDelete
  3. Mul on ka liiliad päris palju tekkinud aga no martagonid on ikka kõige armsamad. Katsun leppida teiste piltide vaatamisega sest samamoodi nagu Sul - palju neid ikka...

    ReplyDelete
  4. Nii palju kauneid hullutajaid . . . Mul pole martagonidega erilist kogemust, mul üks on, ma oletan, et ta on martagon, kuid ta õitseb mul juba varasuvel - ei teadnudki, et nii hiliseid sorte ka on. Liiliad ajavad mul igal juhul pea segi, eriti lõhnavad isendid võtavad mõistuse. :)

    ReplyDelete
  5. Martagonid õitsevad liiliatest siiski esimesena...kuigi sel suvel olid kõik asjad õitsemisjärjega ca 3 nädalat maas. Sellegipoolest ei õitse praegu enam ükski liilia, need pildid siin on meenutus suvest.

    ReplyDelete
  6. Aga Linnametsas õitsevad just praegu septembri keskel kõige hilisemad liiliatest - kaunis liilia Lilium speciosum"Ushida" või siis Lilim speciosum rubrum. Ostetud on neid kahe nime all, kuid taimedel mingit erinevust märgata ei ole. LEmmikud sellegipoolest.

    ReplyDelete
  7. See oli praegu küll üllatus, et liiliad veel õides. Samal ajal jälle krüsanteemid nagu oleks omas elemendis. Kui need ka kuu aega hiljem õitseks, oleks hilissügis juba.:)

    ReplyDelete