Monday, November 30, 2015

Sinilinnu lend

Papagoipreili puuriuks tehti eile lahti ja oh seda rõõmu! Ikka mitu laia sinist tiiru tehti toas ära, enne kui ta seinale kinnitatud põdrasarve üles leidis ja ennast sinna istuma seadis. Nüüd ilmselt jääbki nii, et puur on magamiseks ja tuba lendamiseks. Kassivaba tuba, ma eeldan, jah.
Preili Friida toob kuuldavale läbilõikavaid eksalteeritud häälitsusi, kudrutab omaette ja vastab vilele. Korraks kuulsin ka kutsikanuttu. Iial ei tea kust need linnud oma helindid üles korjavad ja millal laulusse põimivad.
Muidu on ta lihtsalt ilus. 
Esimene advent oli mahe, õhtul kiskus veidi tuulisemaks, aga ilmajaama lubatud koledad sügistormid lõõtsusid meil reedel ära. 
Oli suhteliselt asine nädalavahetus, tõmbasin vaibavabriku käima. Kõlab hiiglama hästi, aga tegelikult sõlmasin teljed töökorda, käärisin kaks kangast ja seda oli kaheks päevaks küllalt kui tahad elu ikka mönuga võtta. Materjali on metsikult kogunenud, sest ligi kaks aastat oli suhteliselt kudumisvaba aeg, polnud nagu seda õiget tahtmist, et milleks ja üldse. Tegin ainult tellimusi. Nüüd on vähemalt kümmekond ideed ootamas, mis oleks põnevad läbi katsetada. Nii, et teljekolinat hakkab talvel palju olema. Huvitav, kas papagoi hakkab seda matkima?:)
Keskerakonna kongress oli paras etendus, Simsonil jäi 55 häält puudu, mis näitab, et jama oleks napilt võinud lõppeda kuid jätkub. Simson võiks luua uue erakonna. 
Mahe varahommik, tuuletu just ei ole, pilvine pluss 4.

10 comments:

  1. Papakoid on väga lahedad, usun, et saate temast palju rõõmu tundma :) Nende tegemistega ongi vist nii, et vahel tulevad pausid sisse ja siis peale seda tuleb uus hingamine. Tore, et kavatsed linnule tekgede kolistamise selgeks õpetada :D Aga seda, et tsirkus edasi kestab oligi arvata :( ainus, millest ma aru ei saa on see, et kuidas nii paljudel kruvid juhiga samas suunas logisevad :P

    ReplyDelete
  2. Kusjuures, ma lootsin päris lõpuni välja, et ehk ikka Simson võidab. Aga ainult 55 häält! Ohjah.

    ReplyDelete
  3. Ehk järgmine kord kui partei just lõhki ei jookse ja tead, ma oleks isegi vbl keskerakonna valija kui seda hullu vanameest seal enam poleks

    ReplyDelete
  4. Ma olen sama mõelnud. Noor Ratas oleks vägagi asjalik variant.

    ReplyDelete
  5. Sinilinnukesel ilusat elu :)
    Poliitikast katsusin end eile nii kaugele hoida kui sain, õhtused uudised muidugi kuulasin ära. Ega ma palju ei lootnud. Võim on mõne jaoks nii magus, et selle nimel tehakse end tolaks ja naeruväärseks ja kahjuks rikutakse nii mõnigi idee poolest hea asi ära.

    ReplyDelete
  6. Uued hääled majas on alati väga lahedad. Pikka iga linnukesele.

    ReplyDelete
  7. Kangapuud kiiksuvad ja kääksuvad, nii et suline lauljanna leiab kindlasti endale midagi.
    Ilus, vaibakudumine on mõnus töö.
    Aga Savierakonna kongress oli yks paras tsirkus ja ebajumalateenistus, võib nähtud lõikude ja reportaazhide põhjal öelda.

    ReplyDelete
  8. Miskipärast arvan ma, et see linnuke kolitakse peagi puuri tagasi. Sõnniku pärast. Tore on küll, aga kui ikka igale poole sirtsutatakse, saab ka kõige suuremal loomaarmastajal hing täis :-)

    ReplyDelete
  9. Thela ja Muhedik:Tänan heade soovide eest.
    Kaaren: Kolks-kiiks-kääks-kõmm laul oleks tase.:)
    Anonymus: Kui sind huvitab sõnnik, siis sinilind situb ainult õrrel istudes ja seepärast ei ole tal lennates rida järel nagu sa vist ette kujutasid. Ja õrre all on paber. Paberit saab vahetada. Puuri uks on lahti. Tahab, läheb lendab, ei taha, ei lenda.

    ReplyDelete
  10. linnusõnnik on kullakallis kraam, seda paluks hoida tuleva suve hinnalisimate väetisesegude tegemiseks.

    ReplyDelete