Friday, December 11, 2015

Pimedad päevad, öödest rääkimata

Kui lumerohkel ja külmal talvel on tavaliselt nii, et peale tuisku tuleb sula, siis sama seaduspära näikse kehtivat ka lumetutel aegadel. Peale tormist nädalavahetust on päevased temperatuurid pluss 7-8 ja Ringvaade näitas nädala alguses Tartumaal õitsevaid võililli. Tõsi, nad kasvasid päiksepoolse seina ääres kuid Tartlastel kuulukse ka päikest tihemini näha olevat kui meil siin põhjas.
See nädal on olnud soe, niiske ja pime. Oleks nagu päev, aga ilma elektrivalguseta pole toas suurt midagi teha. Poolpimedas detsembris, käsikaudu...vot see on juba see päris õige kaamos.:)
Sinilind Friida on leidnud oma koha perekonnas ja selle endaga tihkelt täitnud. Kõvemate krääksatuste peale elavneb Härra Tibu ikka veel igaks juhuks ja ronib kähku ülemisele korrusele kuid eelnevad mõistusekaotused on Mammal täpselt salvestatud ja kui lind lahti on, siis Tibu enam tuppa ei saa. Ohutustehnika mõttes.
Preili Friida ise on rõõmus ja rahul. Laulab, krääksub, vilistab ja otsib endale hallis põhjala kaamoses pisikesi armsaid meelelahutusi. Viimane hobi on tal kardinakanga kardinalõksude küljest lahti nakitsemine. Annab nokale toonust ja väheke põnev ka. Senine rekord on neli lõksu hommikupoolikuga. Mamma paneb nad jälle pärast kinni. See on esimene asi, millega Friida õhinal tegelema hakkab kui puurist välja saab.
Paistab, et ka väljaspoole puuri oleks vaja mingeid linnumänguasju. Millised need peaksid olema?
Ilmselt sellised mida nokkida saaks.

3 comments:

  1. Mingit päikest meile siin näidatakse jah, u korra kuni kaks nädalas ja siis 2-3 tundi, vahel vähem. Kõige jaburamad on need päevad kui oluliselt valgemaks ei lähegi, aga pole hullu, 4 nädalat ja hakkab valguse poole tiksuma.
    Nüüd on õige aeg suvepilte vaadata või Friida tegemisi nautida :)

    ReplyDelete
  2. Friida on ilmselgelt lahe pereliige. Meil oli eile voolukatkestus keset päeva ja ma pidin lihtsalt magama, sest nii pime oli, et midagi teha ei näinud aga muidu on küll ikka päikest olnud. Meil maal ilmselt rohkem kui Tartus tuleb välja ja kevad on ju juba käega katsuda aga suur osa talvistest plaanidest teostamata :O

    ReplyDelete
  3. Pime ja udune jah, elekter aitab hädast välja. Pole meil siin mingit päikest, vaid ühel päeval oli ta olemas hommikust õhtuni ja siis kaks korda vilksatas, ei saanud kohe arugi, kes ta seal taevas seesugune on.

    ReplyDelete