Thursday, October 29, 2009

Kääripuudega kahekesi

Kääripuud ei ole just kuigi tihti üleval, aga kui on, siis võtavad ilgelt ruumi. Sellepärast oli terve eilne päev käärimispäev ja tänane läheb takkaotsa. Et saaks ruttu talveks plaanitud kangad kääritud ja siis puud siva maha. Isegi kass ei käi enam ülakorrusel magamas, sest seal on tema jaoks lihtsalt liiga suur segadus.
Aga eile oli täiesti kreisi punase diivanikatte sünd. Püüdsin lõimevärve valides alguses ikka siivas olla, aga siis lasin minna. Läksid sisse ka efektilõngad ja mohäär, ise loodan, et kuue meetri pealt ehk sassi ei lähe. Ah, niikuinii on see üks suur duubeleksperiment (2 ühesugust punast suurte narmastega tekki)nõnda, et reeglitest me ei räägi. Need teen ise...kui sellest märulipunase lõngapahmaka (600 lõnga)taltsutamisest midagi õppima peaksin juhtuma.
Kui lõimemustrit kümne kaupa paika kirjutasin, siis tuli välja nuputada kümme sobivat nimetust kõigile erinevatele punase varjunditele ja need olid: Lipupunane, peedipunane, vanaroosa, kärtspunane, mahepunane, telliskivipunane, kahvaturoosa, nõmepunane, vabarnapunane ja lilla. Niisugune hull tekk tuleb.
Täna on plaanis naasta loodusvärvide juurde. Koeravilla beez, tõprahall, lambavalge ja oinapruun.:) Mamma poolt vokiga käsitsi kokkukedratud lõngast peaks ka midagi valmis kuduma. Mõtteid on, aga täpselt veel ei tea.
Ja kolmandana lumivalge vaibalõim, sest valgetel vaipadel on juba ette omanik olemas. Kui jaksab ära oodata.:)
Muri on muutunud aeglaseks, uniseks, leebeks ja pätsikujuliseks. Eriti kui kõhuli vaiba peal magab.

No comments:

Post a Comment