Saturday, December 25, 2010

Talvine kukk

Jõul kustus koos küünaldega lumevalgusse ja möödus mõnusalt. Kuna aga jõul pole muud kui vana hea paganlik pööripäev, siis hakkavad tänasest päevad jälle pikemaks minema. Jiihaa!!!:):):)
Ei pea vist mainima, et väljas on jälle tuisk. Kui teha väike stiililaen Heitti Talvikult, siis "tuhkur lumepihu lendab nagu tuhksuhkur". Eile oli lausa kahel korral rõõm kuulda, et Heitti Talviku fänne peale minu veel on. No ikka see kõige ilusam talveluuletus, mis kunagi keegi teinud on. Loeti luuletusena raadiost ja õhtul veel kitraseade ja viisiga. Ilus.
Õue ei taha eriti vaadata. Tormab üsna kõvasti. See on selline peenike lendlumi mis poeb igasse kuradima prakku ja õnarusse. Pärast on tore puuriita lume alt välja pintseldada.:)
Ja suuremat krunti oleks vaja. See lumi ei mahu juba praegugi enam meile ära.
Vähemasti ei ole sellel tuisul Monika mõõtmeid ja koera kuudist välja kaevata pole vaja.:)
Huvitav, mitu minutit tänane päev pikem on kui eilne?
Kusagil peab olema kalender...odot...
Faktidele silma vaadates vajusin üsna longu: eile tõusis päike 9:11 ja loojus 15:26. Aasta viimasel päeval tõuseb päike 9:10 ja loojub 15:35. Nädalaga tervel kuus minutit! Nojah, asi seegi, aga kui vanarahva jutu järgi päev lausa kukesammu võrra pikem olevat, siis see talvine kukk pigem tipib kui kõnnib.

No comments:

Post a Comment