Thursday, June 6, 2013

Iiriste ajastu


Jumalik `Blue Shimmer`
Suur ja ilus nimetu
See, kes oleks pidanud helesinine volangiline ja poole suurem. Tühja kah, mulle tema meeldib.:)
Tumannõi.
Leichtlini preerialiilia õitseb ruttu ära, kuid õitsemise ajal ei saa pilku pealt.
Sieboldi priimula `Winter Dream` näeb imeliselt lumehelbene välja.

Eile oli Bastioni Aias Söepõletajate tantsuetendus koos "Juhuksega". Oli ilus õhtupoolik. Esinejad ise on eneste suhtes muidugi kordi kriitilisemad, kuid publikuna ütleks, et ei märganud mina küll mingeid traagelniite ega apsakaid. Tantsijad olid esiplaanil ning silm-vaim keskendus nende tantsumustritele ning kõik tundus olevat hea, nii hea. Muust muusikast eristusid ja olid omapäraselt kauni helikeele tõttu äratuntavad omaloomingulised lood. Neile plaksutas ka publik kõvemini.

Afterpartyl selgus, et ka Lõõtsamehes elab suur "kompozitor"...lühikese aja jooksul on lugudeks vormunud kaks hitti - "Tatramann" ja "Kaks tooli".
Väikese reklaamina olgu öeldud, et sama etendus kordub 07.06. Bastioni aias kell 18:00 ja sissepääs on tasuta.
Ning paistab, et lühike aeg "pärast tulpe" on ümber saanud. Eile sügavas õhtus koju laekudes märkas silm kohe kahte imet - `Tumannõi`suitshall õis kumendas aiahämaras ja tema kõrval paistis keegi veel. Läksin asja uurima - avanenud oli healt sõbralt koos teiste iiristejuurikatega saadud "mittevastav". Vahel on nii, et ostad juurika, kuid näiteks tolle oodatud helesinise jumaliku volangilise asemel teeb õie lahti hoopis hallikate seelikute ja takukarva ülemise osaga olevus. Minu jaoks oli see "takupea" tõeline ime.  Kuidas saab olla üks lill ometi SELLIST VÄRVI:)
Kuigi väsimus vaevas, võtsin fotoka ja läksin asja lähemalt uurima. Lisaks aknast nähtuile, oli aias veel kaks avanenut - imeilus suur ja kõrge siniste toonidega nimeta kaunidus ja `Blue Shimmer`.
Ja kõik kurekellad olid nagu üks mees oma "tutikesed" ka vaatamiseks päikse kätte toonud. Topeltõielised kurekellad oli hea ost, nad näevad reaalis isegi huvitavamad välja kui pildil. Põnev, kas must ja valge levivad samuti isekülvi teel nagu tumepunanegi, kelle paar suve tagasi naabri aiast leidsin?
Pilte pole aega enne pühapäeva ülesse panna, sest ees seisab teistkordne ämmastumine ja palju muud põnevat. Üldse üks kiire aeg, isegi rohimiseks pole mahti olnud...

4 comments:

  1. Ajastu neh :)

    Ja tuleb ka vist palju õnne soovida saabuvate suurte sündmuste puhuks

    ReplyDelete
  2. Fotoka haarasid... aga pildid. Mitte et ette heidaks, aga ime tahaks ikka näha! :D

    ReplyDelete
  3. Õnne ämmastujale ja äiastujale, aga sündmuse süüdlastele muidugi eelkõige. Tore, et veel pulmi peetakse

    ReplyDelete