Saturday, February 1, 2014

Hobuse aasta

Hobuse aasta tõi veelkordse pakase taandumise. Üle hulga aja on päeva hakul õues ainult 9 miinust ja päeval 8. Nii mõnus oli eile hommikul jälgida kuidas miinused kolinal kukuvad. Poole päevaga ca 11 kraadi soojemaks!:)
Õhtul hakkas tuiskama.
Ega see natuke lisalund polegi paha, sest lumega on nigu on. Vaatasin eile veidi kriitilise pilguga aeda (aknast) ja nentisin, et puispojeng on tavaliselt ülepea lumehanges talvitunud, kuid see aasta on lumi talle vaid "vööni", peab lumekuhjamist uuesti kordama, sest sulad pole katet kinnitanud ja tuul tassib lahtise lume kuhila ruttu laiali.
Ja kui juba põhjalikum õueminek plaanis, siis tõmban ühtlasi ka kanada kuuskedele varjutuskanga pähe. Eelmistel aastatel on nad kenasti lume all maganud kui veebruaripäike keevitama hakkab, kuid seekord on lugu teine. Vana jugapuu küsib ka katmist. Siiani pole keegi teda kunagi varjutanud, kuid eelmisel kevadel olid päiksekahjustused suured ja parem katta kui kahjatseda.
Lõppu üks sigrimigrine vaibapilt. Materjali poolest luksuslik kaltsukas - mohäär, angoora, alpaka, kašmiir, meriino, šoti ja muud lambad. Selline vaibamaterjal koguneb aastatega. Reaalis on värvid pastelsemad.
On mahe vaadata ja pehme astuda.:)







7 comments:

  1. Isegi meil tuli paar cm lund. Kes selle kaunikese peal tatsama hakkab?

    ReplyDelete
  2. Meil tuiskab praegugi päris korralikult, õue küll ei tõmba

    ReplyDelete
  3. tugev tuul on viinud kogu selle petulume, mis härmatisest oli, tundub nagu oleks sula olnud, kraad sümpaatne -7, vaip on nummi :D

    ReplyDelete
  4. Vaip läks eile uude koju. Tegelikult oli mõeldud kaks sellist paaris, esimese tegin juba novembris teine sai nüüd sinna kõrvale.

    ReplyDelete
  5. See vaip võib tõesti mõnus talla all olla. Ilus on ta kohe väga.

    ReplyDelete
  6. Nu ma ju ütlesin, et usinamad tegid veel vanal aastal igasugu ilusaid asju ja uuel veel ilusamaid :)

    ReplyDelete