Monday, February 17, 2014

Nagu päris...

Paistab, et seekord ei ole tegu lühiajalise ilmakapriisiga vaid see ikka ongi juba päris kevad.:)
Laupäeval käis jões kõva pardipoks, vesi lausa vahutas. Ikka prääks-prääks ja tou! Partidel on kevad pea puhta segamini ajanud. Meie aias õitsevad lumekupud. Lumikellukesed veel väljas ei olnud, kuid võrkiiriste ja krookuste pealsed küll.
Eile sai ka aiahooajaga algust tehtud - Hortes paistis olevat kaubavalikut uuendanud ning nüüd oli õige aeg välja otsida kinkekaardid ning natuke oma liiliaridu täiendada. Kuna teiste hulgas oli neil pakkuda ka odavad Bletilla striata ja topeltõieline siberi iiris, siis katsetan ühtlasi neid ka. Istutasin liiliad ja muud juurikad pottidesse ning olin häppi. (Tänumeeles sõpradele mõeldes.:)
Hommikul pluss kaks ja veike vihm.

6 comments:

  1. õnnelikud inimesed kaunistavad maailma, head hooaja algust :D

    ReplyDelete
  2. Ma soetasin hulluses Hortesest pojengi 'Bartzella' ja nüüd ei teagi, mis sellega peale hakata. Kindlasti kiiremas korras potti, kuid kas jahedasse või jahedamasse... ei tea. Nii see läheb, kui satud poodi ja silme eest läheb ...

    ReplyDelete
  3. Ikka potti, mis muud...
    Aga kui liiliatega on "labor" juba neljandat kevadet edukalt läbi tehtud, siis pojengidega mul kogemust pole. Olen proovinud astilbet ja hostat pakendijuurikast kasvatada, kuid põdemisega pooleks võtab see ca kolm suve.
    Liiliad aga istutan tavaliselt veebr. lõpus, märtsi alguses pottidesse (suhteliselt suured potid, hiljem võib tekkida ka vajadus ümber istutada veel suuremasse)ja seal toas nad siis vaikselt arenema hakkavad. Valguse ja soojusepuudust neil ei ole ja maikuuks on tavaliselt õied peal. Kui vahepeal lõikelilli vaja pole läinud, siis lähevad nad täies ilus öökülmade lõppedes aeda peenrasse elama. Nii on tulnud kõik mu trompetid ja ka mõned asiaadid. Sel aastal katsetan ka kahte OT hübriidi `Boogie-woogie`ja `Conca D Or`, sest kuuldavasti olla nad mõnes kohas päris kenasti kohanenud. Miks siis mitte ka meil?
    Loomulikult on liiliate parim istutamise aeg sügisel, kuid mis siis teha, kui ka kevadel liigub huvitavaid sibulaid.

    ReplyDelete
  4. Mul vedelevad ka mingid Hortese kinkekaardid juba aastajagu auto kindasahtlis, peaks ka vaatama minema, äkki on mõni põnev juurikas.
    Pakipojengide ostmine on ilge risk, ma olen liigagi palju näinud pakke juurikatega, millel pole ainsatki kasvupunga, need peaks praegu juba näha olema.
    Muidu aga pakipojengi juurikas kohe potti, valgesse ja jahedasse, aga mitte alla nulli. Ma ise hakkan paljasjuurseid alles märtsi lõpus potistama, varasemaks ei julgenud möödunudud aasta kevade külmadele mõeldes tellida. Pojengide tärkamine kevadise potistamisega oli 100% ja osa Itoh-hübriide hakkas isegi juba potis õitsema.

    ReplyDelete
  5. Midagi hakkab tõesti kuklas liigutama. Mina olen küll vaid tilliseemneni jõudnud, ilmad on säärased, et mine või kohe külvama :) OT-hübriidid on meil täiesti külmakindlad ja edenevad jõudsalt.

    ReplyDelete
  6. aga aru ma ei saa, mis mõttes põhjaosariikides kevad juba kohal on kui mul veel pole. Ma vist talveunne suikunud :(

    ReplyDelete