Monday, December 1, 2014

Talvised ajad on saabunud...

...enam ei toodagi tervet hiirt ukse taha, kõigest ainult külmunud hiirepoolik oli reedel trepile poetatud...:)
Jah, kole mõeldagi seda hiire elukest, teine on oma mõnusas kuivas pesas juba talveunele sättimas kui avastab, et peaks enne kevadet korra pissil ka ära käima. Aga möödamineval kassil on hea kuulmine kõigi häälte peale, isegi kui need tulevad lume alt...Elu on karm ja ebaõiglane.
Nädalavahetus möödus mõnusate koduste posserduste tähe all. Panin uut lõime peale, aitasin sahvril ja saunal kaasajastuda ning kõige lõpus oli proovisaun. Küll see oli hää.:)
Õuene miinus kümme kahekordistus täna hommikuks ning meie detsembri külmarekord on -20,4.
Auto käivitus kenasti, kuid aknad ei sulanud kümne minutiga puhtaks nagu tavaliselt. Poolel teel linna hakkas temperatuur tõusma. Männikul oli juba -18, linna piiril -16, Järvevana teel korraks  isegi -14 ja töökoha hoovis -15.
Mis pagana külmapoolus meil seal Sakus ometi on?

7 comments:

  1. Meil on ka külm, kahjuks pole ka lund. Mu meelest on terve Eestimaa üks suur külmapoolus, saared välja arvatud.

    ReplyDelete
  2. no ma ei tea, minu -10 on küll pildistamise jaoks palja käega külm aga tegelikult on meil küll vist peale saarte üks soojemaid kohti :) no ja täna on ilus ka jälle :D ma kohe kuidagi ei taha, et suur sula tuleb, las olla stabiilne ja ilus

    ReplyDelete
  3. jah, ma sooviks, et meie hiirte elud ka nii lühikeseks jääks. Ja kui juba soovimiseks läks, siis lund sooviks ka ja rohkem futulugusid sooviks ka, siis läheks see brrrrr meeleolukamalt edasi.

    ReplyDelete
  4. Paistab, et kassid hoolitsevad tõepoolest hiiretuse eest. Kui me Sakku kolisime, siis vana maja lausa kubises kõikvõimalikest hiirlastest. Uude majja on 7 aasta jooksul vaid üks hiir tulnud, kõik teised võetakse juba õues rajalt maha.

    ReplyDelete
  5. Praegu tõesti vist sula enam ei tahaks, las olla selline miinus 7-8 ja väga härmatanud. Peale 20 miinust tundub kümnekraadine külm juba täitsa ok.:)

    ReplyDelete
  6. See oli nüüd küll üks kaunis morbiidne jõulujutt! :D

    ReplyDelete
  7. Saku on tõeline külmaauk tõesti. Kui ma veel igapäevaselt sealkandis tööl käisin, arvestasin alati sellefa, et töö juures on 10 kraadi külmem, kui kodune kraadiklaas akna taga näitab. Meil jäi miinimumiks -12,8 seekord ja peale seda tundub -6,5 täiesti paras olevat. Aga homseks lubatakse juba soojakraade.

    ReplyDelete