Saturday, March 7, 2015

Seitsmes märts, kevad tuleb suurte sammudega.:)

Selja taga on paar nädalat ühetaolist pilvealust aega temperatuuriga miinus üks kuni pluss kaks. Välja arvatud mõned poolikud päiksepäevad, kuid ka neil jõudis pilvitus õhtuks taevasina ära katta. Lumi on aiast täiesti läinud ja maa ka sula. Võsaelanike linnukoori laulud on teised kui paar nädalat tagasi, lisandunud on uusi hääli. Esmaspäeval kuulsin linnas esimest korda musträstast ja kodu juures kolmapäeval. Täna hommikul oli peenras peenras esimene Gargari krookus. Muud ninakesed edenevad ka, kuid ettevaatlikult ja aeglaselt.
Huvitav metamorfoos oli talve jooksul toimunud lumeroosiga. Kui detsembris võis taime keskel aimata väikest kummargil olekus õiealget, siis nüüd meenutab keskmine osa punga. Justnagu oleks taim hilissügisel õiele katteks kaitsva kesta ümber kasvatanud. Kahju, et novembris pilti ei teinud.
Aias on juba väga huvitav. Kassidel ka. Bond põõsas.
Bondil on midagi sihikul, sest ta oli oma pilgu kuskile naelutanud ja ei teinud fotokast üldse välja.
Mind hakkas asi huvitama, mida ta sellise pühendumusega seirab.
Selge.:) Seal see kassipoiss siis kössutas ja kuulas väga tähelepanelikult kuidas pasknäärid naabri vahtra otsas kudrutasid. Üks tegi kana häält ja teine kiitis takka ja-jaa-ja-jaa, ilmselt pulmad, mis muud. (Ei ole vaja vist mainida, et Bondist paremale jäävad kaks paruktarna `Bronze Curls` ja `Frosted Curls`, kes mõlemad kenasti talvitusid ja näivad kasvukohaga väga rahul olevat.)

Kudrutab nii, et kaugele kuulda.
Peenras on esimesed õied, mis seal juba pikemat aega on olnud.

Ja äsjaavastatud Gargari krookus. Väärtuslikeim krookuste seas. Kohe tekkib küsimus, mis juhtus teisega ja miks pole nad paljunenud? Ilmselt tuleb kaaluda kasvukoha vahetust ja kolida ta kuskile tahapoole, kus on suvel niiskem.
Õiealged on näha ka kivirikel. Nähtus progresseerub.
Ja natuke tumedama kasukaga isend
Kuigi meile põõsaid väga enam ei mahu (ja puid ammugi mitte:), siis viimasele suurele sümpaatiale, Myricaria Germanicale peab kevadel küll mingi koha leidma. Potis talvitunud taim sirutab esimesi pungi.
Lumeroosipoeg, see ainuke.

8 comments:

  1. Kevad astub lähemale küll mingil moel, aga meil sadas öösel lund:D
    Tarnad on väga ilusad!

    ReplyDelete
  2. Mürikaaria pidas ka mul sel aastal hästi vastu

    ReplyDelete
  3. Nii nummi krookus! Huvitav, millal minu lumeroosid otsustavad õigesse ajaarvamisse asuda. Puha suvel õitsevad.

    ReplyDelete
  4. Kevad hakkab kätte jõudma. :)

    ReplyDelete
  5. Oo, lahe, Bond on täielikult ära tinistet! :)

    Krookus on väga huvitav, tahaks avanenud õit ka näha, tundub eriline! Kivirikud on sul ka väga ilusad. Mul oleks neid ka rohkem vaja.

    Huvitav on see, et lumi, mis Muhedike juures alla tuli, sadas meil vihmana. Selline kevadvemp siis.

    ReplyDelete
  6. mis tore kassi-lille-aiapostitus ja miks ma seda varem näinud pole, urr :(

    ReplyDelete
  7. Ma panen vahel pildid hiljem. Alatine häda on mul nendega - vahel on nad teises arvutis, vahel alles fotokas või kogunisti alles aias.:)

    ReplyDelete